Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Torrebesses acollirà la 3a edició del Festival RodautorsEl festival presenta 5 artistes convidats i 12 cantautors i cantautores emergents que completen el cartell.


Els dies 8 i 9 de juny del 2019, Torrebesses es convertirà en la capital dels amants de  la música d’autor amb la tercera edició del festival gratuït itinerant de cantautors i cantautores Rodautors. Com a gran novetat d’enguany, el Festival Rodautors ha  anunciat que  Xarim Aresté, Sandra Bautista, Pe dro Pastor, Alidé Sans i el Fill del Mestre seran els artistes convidats a formar part del cartell. Juntament amb els 12 cantautors i cantautores seleccionats d’entre més de 90 propostes, ells són: Amulet, Raquel Lúa, Guille Ayora, Irene et François, Mabel Flores, Simon Taibi, Xiomara Abello, Elenitakatá, Strangers, Luis Tofoles, Pablo Barraka i Chica Sobresalto.

Després de les dues primeres edicions celebrades a Penelles i Mura, respectivament, el Festival Rodautors consolida la seva proposta com a festival itinerant, per a seguir descobrint la màgia dels petits pobles rurals de Catalunya i posar en valor la música d’autor que  sempre ha tingut un pes molt important en la cultura musical catalana, tot i que avui en dia sembla que ha quedat molt reduïda a circuits concrets. Per aquest motiu, en la tercera edició del festival, 5 artistes convidats amb carreres musicals consolidades formaran part del cartell per a oferir propostes musicals més conegudes pel públic.

Xarim Aresté és una de les cares més conegudes dels nostres escenaris i, paradoxalment, manté intacte el seu enigma. Ha tocat amb els artistes més respectats (de Josele Santiago a Maika Makovski, passant per Pascal Comelade) però d'un temps ençà posa tot l'èmfasi en el seu projecte personal. Sandra Bautista és la guanyadora del premi Sona9 del 2018 i una de les cantautores seleccionades en el segon certàmen del Festival Rodautors. El cantautor madrileny Pedro Pastor, especialment conegut per les seves lletres de contingut social compromès i crític expressades a través de la fusió de la cançó d'autor amb el folk o l'hip- hop, entre altres estils. Alidé Sans, cantantautora en llengua occitana, deixa veure en la seva inspiració la influència de ritmes càlids com la rumbla, el reggae i el soul. Finalment, El Fill del Mestre, el projecte personal del cantautor lleidetà Jordi Gasion, ens captivarà amb el seu folk acurat de caire intimista.

L’associació Rodautors neix i viu per a generar un espai de cooperació entre  cantautors i cantautores amb l’objectiu  d’enfortir  la  nostra escena, generar nous públics  i  tenir  més oportunitats  professionals  dins  el món de la música.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats