Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Torrebesses acull el festival Rodautors, de descoberta de noves propostes musicals de cantautorsSe celebra els dies 8 i 9 de juny, amb l’objectiu de donar a conèixer nous cantautors i cantautores del panorama musical, enmig de l’entorn de la màgia dels petits pobles rurals de Catalunya


El vicepresident quart en funcions de la Diputació, Eloi Bergós, ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació del 3r Festival Rodautors de Torrebesses, que se celebrarà en aquest municipi els dies 8 i 9 de juny. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions de l’alcalde en funcions de Torrebesses, Mario Urrea; el tècnic de Joventut del Consell Comarcal del Segrià, David Lesan; el músic participant al 3r Festival Rodautors, Antoni Mulet; els músics participants en la 1a i 2a edició del festival, Kenneth Batiste i Pol Joven; i el representant de l’Associació i del festival, Joan Blau.

Rodautors és un festival gratuït de cantautors i cantautores on es poden descobrir nous talents i endinsar-se en la màgia dels petits pobles rurals de Catalunya. Així, Torrebesses agafa el testimoni que els va cedir Mura en la segona edició, i Penelles, en la primera. Aquest itinerància permet que es puguin descobrir petits pobles amb encant per tal que, durant els dos dies de concert, es gaudeixi de l’entorn, la gastronomia de km0 i espais de concerts poc massificats.

Durant la seva intervenció, Joan Blau ha explicat que l’essència del festival és que hi hagi artistes emergents de qualitat que tingui el seu espai per presentar el seu projecte musical, i ha recordat que després de tres edicions s’ha creat una associació de cantautors que els permet unir les seves inquietuds musicals.

En aquest sentit, seran 17 actuacions, de les quals 12 han estat triades per un jurat de les 92 que s’han presentat i que s’uniran a les que estan considerades caps de cartell, com Xarim Aresté, Pedro Pastor o el Fill del Mestre.

L’alcalde de Torrebesses, així com Amulet i Kenneth Batiste, han coincidit en assenyalar que el fet que el festival sigui itinerant permet descobrir emplaçaments únics de pobles petits amb singularitat, a més de les propostes que fan els artistes.

Per la seva banda, David Lesan ha destacat el fet que en tots els casos es tracta d’artistes que tenen uns projectes musicals consolidats però que, com que no han publicat tres enregistraments, encara estan considerats emergents. Així ha recordat que durant el festival es podran escoltar tot tipus de músiques cantades en diversos idiomes.

El programa està format per: Pedro Pastor, Sandra Bautista, Xarim Aresté, El Fill del Mestre i Alidé Sans, com a caps de cartell, a més dels 12 cantautors i cantautores seleccionats a través del certament prèviament convocat que són: Amulet, Raquel Lúa, Guille Ayora, Irene et François, Mabel Flores, Simon Taibi, Xiomara Abelló. Elenitakatá, Strangers, Luis Tofoles, Pablo Barraka i Chica Sobresalto. Els escollits van presentar cançons originals i interpretades pels propis autors sense música pregravada, i feta en qualsevol estil musical, idioma i procedència dels participants que poden interpretar les seves composicions amb qualsevol instrument, excepte la bateria.

L’Associació Rodautors va néixer per generar un espai de cooperació entre cantautors i cantautores amb l’objectiu d’enfortir l’escena, generar nous públics i tenir més oportunitats professionals dins el món de la músicaa.

La programació del festival es pot consultar a:

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats