Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Un estudi de l’AIMC revela que la demarcació de Lleida té 35 sales de cinemaCatalunya, amb un total de 652, és la comunitat autònoma amb més sales


Catalunya, amb 652 sales, és la comunitat autònoma de l’Estat amb més sales de cinema, per davant d’Andalusia (597) i Madrid (492).

Les xifres, extretes del 22è Cens de Sales de Cine que publica l’Asociación para la Investigación de Medios de Comunicación (AIMC), demostren que ha incrementat el nombre de locals (723), sales (3.593) i butaques, així com el nombre de municipis espanyols que tenen almenys una sala. Per províncies, Madrid ocupa la primera posició en nombre de sales, amb 492 sales, seguida de Barcelona (443) i València (209) Si traslladem les xifres a la demarcació de Lleida, observem que en els darrers tres anys s’ha produït un increment del nombre de locals –de 13 a 16–, sales –de 33 a 36–, mentre que el nombre de pantalles en 3D també ha pujat fins a les cinc.

Segons mostren les dades, tot i els recurrents anuncis de tancaments de sales, el nombre de locals, sales i butaques a l’Estat incrementa, lleugerament, a raó d’un 3,7%, 2,1% i 1,1% respectivament. Una altra dada significativa és l’augment de municipis que disposen d’almenys una sala de cinema (471) i que fan aug-mentar fins al 63% el percentatge de la població espanyola que resideix en municipis amb aquesta oferta cultural. L’estudi també detecta “estabilitat” en el nombre de sales amb tecnologia 3D, que són ja 963 a tot l’Estat, és a dir, el 27% del conjunt de l’oferta de pantalles. D’altra banda, també s’observa una “lleugera tendència” a l’alça de cinemes amb menys sales i menys butaques a cada una d’elles.

Per comunitats autònomes, l’estudi també revela que Catalunya, Andalusia i Madrid són les que tenen més sales amb 652, 597 i 452 respectivament, això és gairebé la meitat de totes les sales de cinema a tot l’Estat. Per la seva banda, les comunitats de Ceuta i Melilla (47), Extremadura (52), Astúries (62), Balears (64) i Galícia (64) són les que tenen menys concentració de sales.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats