Lleida
5-15° C (pluja)
97% 26 km/h


"Venir a tocar a Lleida és com tornar a casa"La Companyia Elèctrica Dharma tanca aquesta nit el Seu Vella Music Festival


La mítica Companyia Elèctrica Dharma tanca aquesta nit (21.30 hores) el Seu Vella Music Festival amb un concert en què presentaran el seu nou disc 'Flamarada', que inclou cançons noves després de 10 anys sense passar per l'estudi.

"Per a nosaltres, venir a Lleida és com tornar a casa. És un públic molt proper i fidel i quan vam començar com a banda, els primers concerts que vam fer van ser a la província de Lleida ", comenta LA MAÑANA Carles Vidal, baixista de la històrica Companyia Elèctrica Dharma. La banda del barri de Sants posarà avui el punt final a una reeixida edició del Seu Vella Musica Festival amb un concert en el qual 'encendran' l'escenari de la Canonja amb la seva Flamarada. El disc arriba després de 10 anys sense passar per l'estudi i d'una parada forçosa provocada per la mort del seu bateria, Josep Fortuny, l'any 2013. "Va ser un cop molt dur", confessa Vidal. I no l'únic, ja que la mítica banda ha hagut de fer front a més adversitats, com la mort del seu guitarrista Esteve Fortuny el 1986. "Quan va morir el Josep vam decidir mantenir la gira que teníem prevista per al 2015 i superar el dol junts, com una família. Ens vam veure amb el cor de continuar i de treure tota la música que teníem al calaix ", explica.

Així del 2016 al 2018, Dharma va començar a desempolsar tots els records,arranjant algunes de les cançons i poemes que havia escrit Josep Fortuny i composant nous temes que han acabat per donar forma a Flamarada, disc que va sortir el març del 2019 i en el qual incorporen noves sonoritats i registres sense perdre la seva essència. "Estem molt contents, ha estat un treball tranquil, fet sense presses i en el qual hem incorporat gent més jove i un productor que ens ha apropat als sons del segle XXI". Per als escèptics, Vidal aclareix que el disc és un resum de la manera de ser de la banda, encara que en el mateix, a més de trobar els sons instrumentals que la caracteritzen, hagin introduït cançons com Resistir és vèncer, inspirada en un poema que els va escriure Jordi Cuixart i que va recitar la seva dona Txell Bonet ".

El d'aquesta nit serà un concert en el qual els nostàlgics tindran l'oportunitat de reviure alguns dels temes més emblemàtics de la banda, encara que Vidal avisa que es trobaran "amb la Dharma de sempre: canyera, alegre i que ho dóna tot sobre l'escenari ". Perquè després de més de 50 anys de carrera segueixen amb la mateixa il·lusió i llancen un missatge als seus seguidors lleidatans. "Arribem en plena forma, més madurs, més enèrgics i amb les mateixes ganes de sempre".

El Seu Vella Music Festival tanca així una edició que ha vist passar a la banda lleidatana de reggae Koers, a la cantant i compositora a Juddit Nedderman a Los Mambo Jambo Arkestra i a Anna Reig i Àlex Cassanyes en format Big Band.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats