Lleida
19-32° C (núvols)
97% 26 km/h


"Al final, els mateixos que van posar l'equip líder han fet una segona volta de descens"Jordi Esteve assumeix que ha estat una temporada decebedora i apunta a la davallada de la plantilla com a principal motiu


El director esportiu del Lleida Esportiu, Jordi Esteve, assumeix que la temporada ha estat decebedora, tot i que eludeix parlar de fracàs i apunta als jugadors com a màxims responsables del que ha passat.

"Els mateixos jugadors que van posar a l'equip líder han estat els que en la segona volta no han estat al nivell esperat i han fet uns números de descens. Si quan les coses van bé els futbolistes es porten tots els elogis, cal assumir que quan van malament els màxims responsables també són ells ", explica Esteve.

El dirigent té clar que "quan les coses van malament la solució no és demanar perdó ni disculpar-se, sinó competir millor. És evident que durant una temporada passen moltes coses i en el nostre cas en el seu moment les lesions no van ajudar. La diferència entre els equips que són campions i els que no és com gestionen els mals moments. A nosaltres ens han durat massa i davant les dificultats que han anat apareixent no hem sabut reaccionar i això ens ha debilitat ".

Sobre els moviments que es van produir en el mercat d'hivern recorda que "ningú tira pedres contra la seva pròpia teulada i quan prens una decisió és perquè creus que és la millor. Nosaltres intentem millorar l'equip i no ho vam aconseguir perquè al final han acabat jugant els mateixos que al desembre ens van posar líders. Els resultats fan que les percepcions siguin negatives i la línia entre assegurar l'èxit o no és molt fina ".

No és un fracàs

Esteve té clar que "no es pot parlar de fracàs. Fracassa qui no ho intenta i nosaltres ho hem intentat. Evidentment ha estat una decepció molt gran no jugar el play off perquè aquesta no era l'expectativa en començar la temporada, però a la segona volta l'equip no ha estat a l'altura i l'hem acabat pagant ".

A partir d'aquí, el director esportiu convida a una reflexió. "No fa tant classificar-se per un play off era extraordinari. En canvi, ara no fer-ho és un fracàs. Crec que no és això i cada un ha de fer una reflexió individual i veure en què pot ajudar i què pot aportar a l'equip de la seva ciutat. Segur que a partir de la Panadella tot es veu diferent i cal anar-se'n a 100 quilòmetres de Lleida per veure com es valora el que fa el Lleida Esportiu construint equips que acaben sent sempre competitius ".

En aquest sentit, el màxim responsable esportiu de l'entitat recordava que "ara tenim l'exemple recent del que ha passat amb Jaume Mata, que quan va venir era un desconegut i ara és internacional. I com ell hi ha diversos casos. Per això crec que les anàlisis han de ser més profunds ".

Continuïtat

El director esportiu adverteix que, un any més, l'objectiu serà mantenir el bloc. "Ho hem intentat sempre i si no s'ha fet és perquè ens han vingut a comprar jugadors. El futbol ha canviat, hi ha llocs on hi ha més diners i si vénen i paguen no podem fer res. La voluntat és donar continuïtat als que tenen contracte, tot i que amb matisos perquè també és veritat que al final l'equip només ha funcionat durant una part de la temporada ".

En el cas de Joan Carles Oliva, la situació és similar. "La temporada no ha acabat encara. Fins al 30 de juny hi ha temps per parlar, escoltar opinions i prendre decisions. Ara no és el moment. Òbviament, l'opció Oliva la valorem ".

Finalment, Esteve té clar que "això no para. L'equip seguirà entrenant i a partir l'1 de juliol començarem a pensar ja en la propera temporada ".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats