Lleida
10 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Àlex Màrquez acaba cinquè en Moto2Luthi aconsegueix el seu primer triomf de l'any


El suís Thomas Luthi (Kalex) va aconseguir una clara i contundent victòria al Gran Premi de les Amèriques de Moto2 que es va disputar a Austin, la dotzena de la seva carrera esportiva en la categoria .

Luthi ascendeix fins a la tercera posició del campionat, per darrere de l'italià Lorenzo Baldasarri (Kalex), que no va poder puntuar, i de l'alemany Marcel Schrotter (Kalex), segon en el podi.

La tercera plaça va ser per a l'espanyol Jorge Navarro (Speed Up), qui d'aquesta manera va aconseguir el seu primer podi mundialista a Moto2.

Schrotter va sortir com un autèntic míssil i gairebé de la mateixa manera es van anar a terra a final de recta l'espanyol Xavier Vierge (Estrella Galicia 0'0 Kalex), el nord-americà Joe Roberts (KTM) -qui va entrar molt colat en la frenada i es va emportar als seus rivals- i l'italià Fabio di Giannantonio (Speed ??Up).

Poc després, abans de concloure el primer gir, també el líder del mundial, l'italià Lorenzo Baldasarri (Kalex), que es portava les mans al cap després de l'error comès, s'estavellava per darrere amb l'espanyol Jorge Martín, que va aguantar el tipus, mentre que a ell li condemnava a no sumar punts a la cita nord-americana.

Al davant, Alex Márquez (Estrella Galicia 0'0 Kalex), havia donat bon compte de Marcel Schrotter i juntament amb el suís Thomas Luthi (Kalex) formaven el trio de cap, amb el britànic Sam Lowes (Kalex), una mica despenjat d'ells.

Amb ritme ferm, Alex Márquez va aconseguir trencar el grup de cap i portar-després de la seva estela "només" a Luthi i Schrotter, amb un altre trio uns segons per darrere que van formar el britànic Sam Lowes, l'espanyol Jorge Navarro (Speed ??Up) i l'italià Luca Marini (Kalex).

A la volta vuit Luthi es va posar al comandament de la cursa, amb volta ràpida en el següent gir, i Márquez i Schrotter es "van embrancar" en una baralla que només va fer que beneficiar el suís, qui així va aconseguir uns metres d'avantatge que a la volta 10 ja eren més de dos segons i mig d'avantatge.

Márquez va perdre la segona plaça en benefici de Schrotter en aquesta mateixa volta i els problemes es van acumular per al d'Estrella Galícia 0'0, ja que des del darrere es va "enganxar" al seu ritme Jorge Navarro, que havia saltat del grup perseguidor i amb ell va arribar també Marini.

Per darrere, Iker Lecuona (KTM), que era desè, es va donar un fort cop i va haver d'abandonar.

La carrera estava ja sentenciada amb un sòlid líder en la figura del veterà Thomas Luthi, amb Marcel Schrotter còmode a la segona plaça, mentre que Márquez va haver de dirimir amb Navarro, Mattia Pasini, que va arribar fins a ells- i Marini, fins a la baixada de la bandera de quadres, qui ocuparia l'últim esglaó del podi.

Navarro va ser el primer a prendre la iniciativa i, de fet, va aconseguir uns metres d'avantatge sobre Pasini, Marini i Márquez, que fet i fet li van permetre aconseguir el seu primer podi en la categoria.

Fora de carrera per caiguda d'Iker Lecuona (KTM) i Xavier Vierge (Estrella Galicia 0'0 Kalex), Alex Márquez va concloure cinquè, i Jorge Martín ho va fer en la quinzena posició.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats