Lleida
21/32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Cervera es prepara per a la gran festa dels germans Márquez reforçant la seguretat privadaLa rua coincidirà, en principi, amb la jornada de reflexió, però la ciutat "té ganes de festa" afirma l'alcalde Augé


La impaciència corroeix a l'afició i als 9.000 conveïns de Cervera que tenen ganes de tocar i compartir amb els seus herois, Marc i Àlex Márquez, la gesta de repetir campionat del Món paralitzant la ciutat, com van fer el 2014.

L'organització ho està dissenyant tot perquè la festa se celebri aquest dissabte, coincidint amb la jornada de reflexió electoral.

Malgrat tot, l'alcalde de la localitat, Ramon Augé, va explicar ahir que oficialment la data de la rua no es podrà confirmar fins avui, quan els Márquez tornen de Sepang. "Cal acabar de coordinar diverses qüestions de seguretat, però la ciutat té moltes ganes de festa", va declarar ahir l'alcalde, consultat per MATÍ. El fet és que en ser diumenge jornada electoral els agents de les forces i cossos de seguretat hauran de repartir-se, i fins i tot fer hores extres, per la qual cosa l'organització segurament reforçarà la rua amb seguretat privada. Tot amb la intenció que "Cervera torni a ser la capital del motociclisme", com va destacar l'alcalde que, a nivell personal, viurà com paer en cap de la ciutat la seva primera festa Márquez, de manera que "segur que serà un dia per recordar tota la vida ", ha manifestat.

"Ha valgut la pena esperar Àlex perquè la celebració sigui completa", va manifestar l'oncle dels germans campions i president dels seus sengles clubs de fans, Ramon Márquez, en declaracions per al diari AS. "A falta de concretar algun detall, la rua pels dos campionats serà dissabte que ve a Cervera, i amb els dos títols, com Déu mana", afegia Ramon.

La celebració seguirà una línia continuista amb les últimes festes, sense restriccions d'aforament. La rua ja s'han convertit en una tradició més, donat el domini que Marc Márquez està exercint en MotoGP. L'alcalde Augé va avançar que "segur que el Fan Club ha preparat alguna sorpresa", per la qual cosa es presumeix que la bola vuit del billar pel títol de Marc o el dard i la diana d'Àlex Márquez tindran el seu protagonisme. A l'Ajuntament, hi figura una pancarta amb el lema de llibertat d'expressió, de manera que tampoc hauria de generar-cap conflicte com el viscut la temporada passada amb la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats