Lleida
8/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El confinament paralitza l'esportCamps i recintes esportius que haurien d'estar plens de partits i competicions estaven deserts fins a nova ordre


L'esport viu el primer cap de setmana d'aturada total per culpa de la crisi de l'coronavirus. El sentiment de prevenció s'ha imposat per minimitzar els contagis. L'esport ha anat pràcticament al ritme dels anuncis oficials de mesures. La veritat és que es viu una situació inèdita que deixa la imatge dels recintes esportius de Lleida sense cap activitat.

L'esport professional i no professional s'ha quedat a casa davant l'amenaça del coronavirus. El risc de transmissió de virus va imposar una cascada de cancel·lacions d'esdeveniments esportius que ha anat pràcticament a l'una amb l'anunci de mesures oficials per intentar contenir el que ja ha estat declarat com una pandèmia.

El resultat va començar a veure ahir de manera pràctica. Camps i recintes esportius que haurien d'estar plens de partits i competicions estaven deserts fins a nova ordre, esperant que la situació millori com més aviat possible.

Els protagonistes de tot, els i les esportistes, s'adapten a marxes forçades a la nova realitat i, de moment, preval la conscienciació amb l'escenari, tot i que també hi ha esperances que la situació es controli amb el temps suficient per reprendre les competicions.

La jugadora i capitana del Vila-sana de l'OK Lliga femenina d'hoquei sobre patins, Maria Porta, explicava que "es fa estrany l'absència de competició i més perquè teníem partits importants, contra Telecable Gijón i la Copa de la Reina, que teníem moltes ganes de disputar". "Ara mateix estem amb l'expectativa, és normal que s'hagin pres aquestes mesures perquè és millor prevenir que curar", va dir Porta.

"Ens han recomanat exercicis per seguir entrenant pel nostre compte", va comentar sobre com han de mantenir la condició física. "Per amenitzar la molta estona que passarem a casa tinc el llibre de Núria Picas (Ara o Mai), que sóc fan, i fa temps que tenia pendent, així que aprofitaré per llegir-lo", va assegurar la jugadora de l'equip de la localitat de Pla d'Urgell.

L'aturada afecta tot l'esport professional. Si els jugadors de el Lleida Esportiu tenen un programa d'exercicis per fer a casa implementat pel club i han rebut consciencioses xerrades informatives sobre el virus impartides per la doctora Palacín, els consells s'han difós també a través de twitter, l'ICG Força Lleida i el Llista Blava tampoc tenen activitat. Entre exercici i exercici, alguns dels jugadors del Lleida Esportiu potser aprofitin per lliurar-se a algunes de les seves aficions. El lateral José Ruiz, per exemple, explicava a través de les xarxes socials oficials que El monjo que va vendre el Ferrari està entre els seus llibres favorits.

L'equip de bàsquet de LEB Or hauria d'haver jugat el divendres el seu partit contra el Càceres, però ni tan sols es va desplaçar. Un dels capitans, Miki Feliu, va comentar ahir que "no recordava haver estat en una d'aquestes". "Hi va haver una jornada en què no vam poder volar a Melilla per un volcà, però crec que ni jo ni cap altre esportista havia vist una situació com aquesta".

Feliu reflexiona que la inquietud es va produir des del moment en què es va plantejar jugar els partits a porta tancada. "Està la salut i que una lliga com la nostra, sense públic, no té sentit, així que això va acabar imposant el consens d'ajornar els partits". La preocupació, ara, és que es de la lliga per acabada. "Això té mala pinta perquè ja hi ha lligues que s'estan donant per acabades i en LEB Or no estem en grans clubs i necessitem complir amb els nostres contractes", es va sincerar Feliu.

Sobre com seguirà les indicacions de quedar-se a casa, Feliu va dir que "hi haurà hores per a tot, per estudiar, per llegir, veure sèries o la televisió, fer esport i, encara que no sóc de videojocs, fins de tornar a treure la Wii; per sort estic amb la meva parella ", va dir. L'aturada afecta també a milers de famílies de l'esport de base.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats