Lleida
15/28° C (sol)
97% 26 km/h


El Japó posposa els Jocs Olímpics de Tòquio al 2021El COI accepta la petició del Japó per "salvaguardar la salut dels atletes i de la comunitat internacional"


Els Jocs Olímpics de Tòquio, que s'havien de celebrar a partir del 24 de juliol, es posposen al 2021 pel coronavirus. Ho ha anunciat aquest dimarts el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, després d'haver arribat a un acord amb el Comitè Olímpic Internacional (COI), a qui li havia fet arribar la demanda d'ajornament. En un comunicat conjunt del COI i la comissió organitzadora dels Jocs Olímpics de Tòquio, les dues parts asseguren que els Jocs Olímpics a la ciutat nipona no se celebraran "més enllà de l'estiu del 2021". Malgrat el canvi de dates, els Jocs Olímpics seguiran anomenant-se 'Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020'.

En el comunicat, el COI i la comissió organitzadora dels Jocs Olímpics de Tòquio apunten que la decisió de posposar els Jocs s'ha pres per "salvaguardar la salut dels atletes, de tots els que treballen en els Jocs Olímpics i de la comunitat internacional".

"Hem acordat que la flama olímpica que quedi al Japó i que els Jocs mantinguin el nom de 'Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020'", remarquen.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats