Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El K4 de Craviotto lidera el somni olímpic del piragüisme espanyolEl lleidatà busca la classificació al Campionat del Món d'Hongria


La classificació olímpica per als Jocs de Tòquio 2020 passarà per 82 pots i 170 esportistes pels Campionats del Món d'esprint, que es disputaran a Szeged (Hongria) del 21 al 25 d'agost i als quals la delegació espanyola va amb 43 piragüistes; entre ells, el quàdruple medallista olímpic Saül Craviotto o el campió olímpic Marcus Cooper Walz.

El piragüisme va ser l'esport espanyol més llorejat en els passats Jocs Olímpics de Rio 2016, amb quatre metalls, de manera que aquests Mundials poden ser vistos com el germen de futurs èxits a Tòquio.

Aquesta cita és determinant per al K4, format pels esmentats Saül Craviotto i Marcus Cooper Walz a més de Rodrigo Germade i Carlos Arévalo, qui reemplaça a Cristian Toro, baixa per motius personals.

Les seves opcions de classificació passen únicament per Szeged.

La Copa del Món de l'any que a Duisburg, en canvi, sí oferirà una revàlida als que no obtinguin aquesta setmana el bitllet olímpic en altres disciplines.

Liderarà la representació espanyola en les proves femenines la palista gallega Teresa Portela, en K1 200, que intentarà aconseguir els seus sisens Jocs consecutius.

"La madrilenya María Corbera buscarà plaça en C1 200, mentre que en 500 ho faran Carolina García a K1; Aida Bauzá-Laia Pèlachs en K2; Sara Ouzande-Natalia García, Isabel Contreras-Begoña Lazkano en K4, i Patricia Coco-Antía Jácome en C2 ", ha informat la Reial Federació Espanyola de Piragüisme.

"En homes, a més del K4 500, les opcions de classificació passen pel campió del món zamorà Carlos Garrote en K1 200 i els subcampions mundials de K2 1.000 el castellà-manxec Paco Cubelos al costat del basc Iñigo Penya. Completen la relació sobre 1.000 metres l'andalús Gonzalo Martín en C1, i els gallecs Roi Rodríguez a K1, i Sergio Vallejo i Adrián Sieiro en C2 ", va explicar.

Les places aconseguides no seran nominatius sinó per al país, ja que serà cada federació la que determini quins esportistes es pujaran a cada pot en els pròxims Jocs Olímpics.

En el marc dels Mundials d'esprint també es disputaran els Mundials de parcanoe, als quals Espanya presenta a sis competidors. El paralímpic andalús Javier Reja competirà en VL3 mentre que Silvia Elvira prendrà part en KL3, Higinio Rivero a KL2 i VL2, Adrián Mosquera a KL3 i VL3, Adrián Castaño en KL1 i Juan Vall en KL3.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats