Lleida
20/36° C (sol)
97% 26 km/h


El líder demostra la seva condició (4-0)Un efectiu Lleida doblega l'Oriola amb un Liberto espectacular


Lleida Esportiu, 4: Pau Torres, Ruiz, Oriol, Trilles, Luso, Liberto, Xemi, Raúl, Simic (Bernat, m. 68), Molinero (Alpha, m.68) i Cano (Eder, m. 74).

Orihuela, 0: Aitor, Nacho Porcar, José Carlos, Nico (Pitu, m. 46), Rodri, Antonio, Badal, Brian (Cases, m. 65), Fonda, Chechu Flores (Solano, m. 80) i Pedro Inglés.

Gols: 1-0, m. 17 Raúl; 2-0, m. 27 Luso; 3-0, m.  39 Cano; 4-0, m. 73 Liberto 

El Lleida Esportiu va exhibir la seva condició de líder en un d'aquests partits teòricament assequibles i es va imposar per un contundent 4-0 a l'Oriola en un partit en que va fregar la perfecció amb diversos noms propis.

En aquesta ocasió, Molo va haver de reconvertir pràcticament tota la zona de l'creació de l'equip davant la baixa de Marc Martínez i la suplència de Adri León. En el seu lloc entraven a l'onze Cano i Luso. La resta, els mateixos que la setmana passada treien un empat del Rico Pérez.

A l'hora de la veritat les novetats ho van ser només pel que fa a noms, ja que Luso va ocupar la posició habitual de León per davant de la defensa i Cano es va incrustar entre línies per intentar moure la pilota i sobretot obrir el camp. I és que entre Ruiz i especialment Molinero per la dreta i Oriol i un Liberto estel·lar per l'esquerra el Lleida va destrossar a un Oriola que va demostrar que el seu problema segurament no era només el seu entrenador i director esportiu.

El Lleida, que va atacar a Gol Nord amb el vent a favor en el primer temps, va ser el completament dominador de el joc. Sense ser un vendaval, sí va manejar la pilota i el ritme al seu gust i va aconseguir fer el camp enorme per un rival que no podia davant la velocitat local.

D'aquesta manera als tres minuts als tres minuts arribaria la primera ocasió amb una falta que Trilles va empalmar només a la dreta enviant la pilota fora per poc. Estava clar que era qüestió de temps, de madurar el xoc i aprofitar la pilota aturada. I així va ser com el Lleida obriria el marcador. Minut 17, córner que executa Molinero des de la banda dreta de l'atac i Raúl, completament sol, remata de baixant el cos pràcticament arran de gespa en el segon pal.

El més difícil s'havia aconseguit. La llauna estava oberta i es tractava de seguir el guió. Molinero i Liberto eren dos punyals per banda davant un Oriola desbordat. Als 27 minuts, un altre centre culminava en una segona acció que Oriol centrava a al segon pal, on Cano rematava, la pilota tocava a Luso i s'introduïa al fons de la porteria visitant.

Més de mig partit al sac. Però el Lleida no es va conformar i va seguir a la seva mentre l'Oriola només s'acostava amb un xut des del centre del camp de Chechu Flores, que va intentar sense èxit sorprendre un Pau Torres que va blocar sense problemes.

El Lleida tocava i tocava sense tornar-se boig, de manera que el partit no era el típic atac a gol entre dos rivals tan diferents pel que fa a qualitat. Però ahir l'equip de Molo va tenir la virtut de mostrar-letal en els metres finals. D'aquesta manera, als 39 minuts arribaria el millor gol d'aquest primer temps en una acció impecable.

Recuperació de Molinero al centre de camp, conducció de 20 metres mentre Cano obre el camp a la dreta, centre filtrat a l'interior de l'àrea per l'esquerra, arribada de Liberto de girar la pilota de nou a al segon pal i Cano, que seguia la jugada des de l'inici, rematava a fons de la xarxa. Impecable.

Amb el 3-0 l'Oriola va gaudir del seu millor ocasió amb una falta regalada a la frontal de l'àrea que Chechu Flores va llançar i Pau Torres va aclarir donant pas a la mitja part.

Xemi va tenir el quart als tres minuts de la represa, però després de conduir durant 30 metres el seu xut sortia centrat i moria a les mans d'Aitor. El Oriola, però, va donar un pas a el front davant un Lleida que el va donar enrere i així van arribar les primeres ocasions visitants amb dos xuts des de la frontal de José Carlos i Brian que Pau atallava.

Als 68 minuts Molo donava entrada a Alpha i Bernat per Molinero i Simic. El partit estava en una fase de tedi en què l'Oriola intentava tenir una mica més la pilota, tot i que sense profunditat, mentre el Lleida s'adornava. Però hi havia un que no es conformava. Li faltava el gol per rubricar un partit impecable. I el va trobar. Minut 73, recuperació de Ruiz en banda dreta, croqueta per anar-se'n dels seus defensors, centre a l'interior de l'àrea i Liberto remata de cap a al fons de la xarxa davant la bogeria d'un Camp d'Esports que començava a corejar el seu nom mentre Eder s'incorporava a lloc de Cano.

Era el punt i final a un partit que encara va assistir a una nova intervenció de mèrit de Pau Torres a xut d'Antonio ia la cinquena targeta groga de Trilles, que la va forçar per descansar la setmana que ve i afrontar net el Tourmalet que s'acosta a aquest final d'any.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats