Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


El porter Neto signa quatre temporades pel BarçaCardoner: "No em sorprèn que Neymar vulgui tornar"


El Barcelona va confirmar aquest dijous la contractació del porter del València Norberto Murara Neto 'Neto', que signarà per quatre temporades a canvi de 26 milions d'euros més nou milions en variables, una operació que es produeix el dia després de la passada de Jasper Cillessen al quadre xe.

El cost de l'operació de Cillesen es xifra en 35 milions d'euros, el de Neto és similar si es compleixen la totalitat de variables (nou milions), tot i que no coneixen les mateixes.

El porter brasiler, nascut a Araxa (Minas Gerais, 1989), tindrà una clàusula de rescissió de 200 milions d'euros i el club català anunciarà properament el programa de la presentació.

Neto, que arriba al Barça per ser el suplent de Marc André ter Stegen, es va donar a conèixer a l'Atlètic Paranaense, on va jugar durant nou temporades (2002-2011) i va ser el Fiorentina italià el club que li va obrir les portes del futbol europeu .

A la capital de la Toscana va jugar quatre temporades (2011-15) a gran nivell i va ser llavors quan el Juventus es va interessar per ell. Allí va estar dos cursos a l'ombra de Buffon, abans de recalar a Laliga. El València va ser el seu següent destí, club en el qual ha romàs els dos últims anys.

Neto sempre recorda que va triar jugar de porter per influència del seu pare. En el seu últim curs amb el València, el porter va jugar 3.060 minuts. Té doble nacionalitat (brasilera-italiana) i amb la selecció 'verdeamarelha' va guanyar la plata en els Jocs de Londres 2012.

És un porter corpulent (1,93 metres) i és el quarantè brasiler de la història del Barcelona, ??però el segon porter. L'anterior va ser Jaguaré Becerra, però d'aquest fa molt, ja que va ser contractat en la temporada 1931-32 després d'una gira que el Vasco de Gamma va realitzar per Espanya.

Cardoner: "No em sorprèn que Neymar vulgui tornar al Barça"

El vicepresident blaugrana Jordi Cardoner ha dit avui que entén que el brasiler Neymar da Silva Santos s'hagi plantejat la possibilitat de tornar al Barça perquè, ha dit, "com aquí, al club ia la ciutat, no s'està en molts llocs ".

El directiu va acudir aquest dijous a la sala de premsa del Camp Nou per informar de l'estat de l'àrea social de club, que està al seu càrrec, tot i que el moment més interessant va arribar quan es va instar Cardoner a parlar de l'actualitat del mercat blaugrana, a tot i que el vicepresident va advertir que no volia abordar aquesta matèria.

"Estem en el període d'il·lusió en què se senten noms i al soci li apassiona (pensar) que hi haurà contractacions. Nosaltres estem per administrar aquest equilibri: necessitats i diners", ha apuntat el vicepresident.

"Probablement Neymar vulgui tornar. Però nosaltres no ens hem plantejat aquest tema en junta directiva. Per part dels mitjans s'ha accelerat una notícia que els que hem de decidir no sabem si arribarà a o no a bon port. Ara no estem fitxant a ningú ", ha advertit.

No obstant això, davant la insistència de preguntes orientades a l'arribada de Neymar, ha subratllat: "No em sorprèn que un jugador vulgui tornar al Barça. Com aquí, s'està en pocs llocs; al club ia la ciutat. Això ja ha passat en altres ocasions. Neymar és un gran jugador, però va ser ell qui va decidir anar-se'n ".

"Jo el que he llegit és que Neymar vol tornar al Barça. El que sembla cert és que Neymar vol tornar. Ara bé, que el Barcelona vulgui fitxar-lo, no estic d'acord. Hi ha voluntat per part del jugador, però nosaltres anirem avançant, i ara estem venent i no estem contractant ", ha insistit.

També se li va preguntar si el Barcelona s'ha sentit decebut perquè no pot contractar al jove holandès Matthijs de Ligt (Ajax), pretès pel Juventus. "No ens podem decebre per temàtiques que no hem abordat i que no hem treballat, ni com per dir que hem frustrat l'arribada del jugador", ha advertit.

Cardoner va ratificar que l'actual moment del Barça, abans del 30 de juny, és un període de sortides: "Cada any s'ha fet així, perquè ens permet un flux de caixa per incorporar a altres jugadors".

Sobre la valoració i balanç de l'àrea social, de la qual Cardoner és el màxim responsable, el vicepresident ha informat que el club tanca el curs amb 141.640 socis, dels quals 117.003 són de Barcelona, ??13.853 de la resta de Catalunya, 5.645 del resta d'Espanya i 5.134 repartits pel món.

També va informar que el Camp Nou ha millorat la mitjana d'assistència aquesta temporada, amb un 8% més de públic, passant de 71.180 espectadors a 76.977. I que en vuit trobades l'assistència al Camp Nou va comptar amb més de 90.000 aficionats.

Cardoner va assenyalar que la llista de socis que opten a abonament ha tornat a incrementar-se, amb 11.569 en llista d'espera, però que aquest curs el Barça va lliurar 405 a socis en espera i es va arribar a 2.766 des de l'any 2011.

Des del 2010, el Barcelona ha obert 6.000 expedients en la lluita contra el frau i Cardoner va recordar que els abonaments dels socis que van ser sancionats per revendre'l en un Barça-Madrid finalment van ser posats a disposició d'altres socis de forma gratuïta, durant el període de sanció.

Cardoner va tornar a emfatitzar que l'abonament del Barcelona és el més barat d'Europa, i va comparar el més baix al Camp Nou (140 euros) amb un de similar del Reial Madrid (245 €) i un altre del Manchester United (600 €). Ha afegit que aquest any només s'aplicarà el s'incrementi l'IPC i va recordar que si en els anteriors cursos el Barça hagués aplicat pujades considerades "normals", va dir -amb un barem d'entre un 5 i un 10% -, el Barcelona disposaria de molts milions d'euros més.

El Barça va subvencionar aquest curs amb 700.000 euros els desplaçaments dels seus socis a camps rivals.

Finalment, Cardoner ha informat que en l'expedient que es va obrir contra seguidors radicals del Barcelona per disturbis en el partit contra el Lió, finalment han estat expedientats cinc socis i quinze penyistes, mentre que en el cas dels incidents a la Copa del Rei en Sevilla el cas encara no està tancat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats