Lleida
15/28° C (sol)
97% 26 km/h


El volei de Lleida, a l'aireLa Federació Espanyola planteja extraoficialment donar per acabades totes les lligues i deixa en suspens els clubs locals


La suspensió definitiva de les lligues és una possibilitat que va instal·lant-se en tots els esports a mesura que el pas dels dies confirma que la crisi per la pandèmia de el nou coronavirus s'allargarà en el temps. Aquesta situació va crear algunes friccions, com la que ja ha començat en el cas del voleibol.

Tot es va desencadenar amb les primeres informacions que apuntaven que la Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB) estava sondejant als clubs exclusivament de la Superlliga (la màxima categoria) sobre la possibilitat de donar per concloses totes les competicions nacionals arran de la crisi del coronavirus. Això va motivar un comunicat oficial de la Federació Catalana de Voleibol (FCVb) en què informava que "amb data 15 de març la RFEVB ha realitzat una consulta per escrit a tots els clubs de Superlliga (excloent als de Superlliga 2 i Primera divisió nacional -categoria del Rodi Balàfia masculí i del CECELL femení-) per sol·licitar el seu beneplàcit per donar per finalitzada la competició". La Catalana es queixa que aquest escrit arriba després d'una comunicació oficiosa dient que es donaria per acabada la lliga i reclama que tots els clubs tinguin veu en la decisió. La situació va sorprendre ahir al voleibol lleidatà.

En aquest sentit, la presidenta del CECELL, Montse Nadal, va comentar que "no tenim comunicació oficial; hi ha molts fronts oberts, des de contractes a ascensos i descensos. estem a l'espera perquè nosaltres ens jugàvem la permanència. Tot fa indicar que la situació s'allargarà". Per la seva banda, la presidenta del Balàfia Vòlei, Vanessa Ortega, va confirmar que, a dia d'ahir, no tenien una comunicació oficial de l'Espanyola sobre l'assumpte i va criticar la manera de procedir.

Vanessa Ortega: "Ha de ser una decisió democràtica"

La presidenta del Balàfia Vòlei, Vanessa Ortega, va comentar ahir que "estic sorpresa, la RFEBV va ser l'última federació d'Espanya a suspendre l'activitat i em sembla una manera de treballar poc acurada". Ortega ha opinat, a més, que "aprofitar aquesta crisi del coronavirus per a una batalla política que acaba repercutint en els clubs em sembla lamentable, perquè tot es desprèn de la lluita actual entre l'Espanyola i la Catalana o la Canària". "Lamentem una manera de procedir elitista perquè crida oficiosament a alguns clubs als que suposo que els interessa parar; dit això suspendre la lliga el veig bona mesura, però és una decisió difícil que ha de ser democràtica ".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats