Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els impulsors de la moció de censura a Bartomeu aconsegueixen reunir 20.731 firmesQuique Setién denunciarà el Barça per la liquidació del seu contracte


Els impulsors de la moció de censura contra el president del FC Barcelona, ??Josep Maria Bartomeu, i la seva junta directiva van presentar 20.731 signatures a les oficines de club, la qual cosa suposa la xifra més alta de la història del FC Barcelona en aquest tipus d'iniciatives.

Així, superen amb escreix les 16.521 necessàries per portar la moció de censura a un referèndum i, excepte sorpresa en el procés de validació de les signatures, aconseguiran el seu objectiu que la continuïtat de la junta de Bartomeu sigui votada pels socis.

A partir d'ara, començarà un període de 10 dies en què el club constituirà una taula de validació i, quan aquesta estigui formada, comptarà amb altres 10 dies per dur a terme el treball.

Però segons el precandidat Jordi Farré, impulsor i responsable jurídic de la moció, "Bartomeu hauria de dimitir avui mateix". Va estar d'acord amb aquesta sentència un dels portaveus de la moció, Marc Duch, que va dir que "si fos Bartomeu estaria tremolant al despatx després de veure que el 20% dels socis del meu club em volen fora. Jo dimitiria segur".

Farré va considerar que el context de pandèmia no seria una complicació a l'hora de celebrar un referèndum al Camp Nou: "Durant aquest període s'han celebrat eleccions a Galicia i el País Basc i no ha passat res. El recinte dle Camp Nou és prou gran com perquè no passi res ".

En el referèndum, els impulsors de la moció haurien de aconseguir un 66,6% de vots a favor de la dimissió de Bartomeu.

Quique Setién denunciarà el Barça per la liquidació del seu contracte

El tècnic càntabre Quique Setién va anunciar que interposarà les accions legals oportunes contra el FC Barcelona "per no complir amb els contractes laborals" estipulats després de la seva destitució. En un comunicat signat per ell mateix i els seus ajudants Eder Sarabia, Jon Pasqua i Fran Soto, es recorda que la directiva ha mantingut "un mes d'absolut silenci", tot i els diversos requeriments realitzats.

Setién informa que fins dimecres no va rebre la primera comunicació oficial i que va ser mitjançant un burofax. "Aquestes comunicacions revelen la clara intenció de la directiva de no complir amb els seus contractes laborals amb data 14 de gener de 2020", assegura. A Sarabia, Pasqua i Soto se'ls va informar d'"una futura reubicació al club".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats