Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Espanya empata contra Xina i es classifica per vuitens per primer cop en la seva històriaLa selecció es veurà les cares amb Estats Units o Suècia


Al currículum de mèrits de la selecció espanyola de futbol va caldre adjuntar ahir la classificació per als vuitens del Mundial després d'empatar a zero contra la Xina.

Quatre anys després que el Canadà revelés la fase de grups com una paredassa irreductible, un nou esquadró va espantar definitivament els complexos. La promoció de Nahikari García, Mariona Caldentey, Patri Guijarro i Lucía García ha contagiat a la selecció de principis futbolístics que havien quedat extraviats.

Corren nous temps en el futbol femení espanyol i han de ser explicats a partir de la seva velocitat, el seu atreviment i la seva frescor -amb permís d'una Jenni Bell exquisida, una Irene Paredes jeràrquica o una Virgínia Torrecilla descomunal-.

La seva presència resulta contagiosa, tal es lliuri un rondo en un entrenament o emergeixi una cresta camino dels vuitens de final d'un Mundial. Ocorre, no en va, que moltes d'elles han navegat a favor de vent durant la seva etapa d'aprenentatge, entre la sub-17 i la sub-20. No entenen de la batalla que La selecció sosté amb el seu passat. La seva missió és remolcar a la tropa cap a una cota superior.

Ho és, per a la selecció espanyola femenina de futbol, veure's en els vuitens de final en la seva segona participació en un Mundial absolut. Va arribar fins aquí comptant 4 punts de 9 possibles: una victòria davant Sud-àfrica (3-1), un empat davant la Xina (0-0) i una derrota davant Alemanya (0-1). 

En global, els números del conjunt que dirigeix Jorge Vilda no meravellen ni aclaparen, el joc sedueix a estones i el gol sol li resulta senzill quan ve precedit d'un penal.

L'escenari més temible és al mateix temps el més seductor. El dia 24 de juny en Reims La selecció sabrà quin és el seu destí, davant les nord-americanes o les europees, segons resolgui el duel que totes dues seleccions lliuraran aquest dijous a Le Havre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats