Lleida
6/12° C (pluja)
97% 26 km/h


Federer bat Nadal per tercera vegada a WimbledonAaconsegueix plaça en la final contra Djokovic


Roger Federer es va venjar de la derrota que Rafael Nadal li va infligir fa gairebé sis setmanes en les semifinals de Roland Garros i el va vèncer per 7-6 (3), 1-6, 6-3 i 6-4 per aconseguir la tercera victòria sobre l'espanyol a Wimbledon, on disputarà la final contra el serbi Novak Djokovic, defensor del títol.

Si a París Nadal es va imposar per 6-3, 6-4 i 6-2, en dues hores i 25 minuts, Federer va utilitzar la seva habilitat en herba per superar-lo en tres hores i dos minuts a l'All England, onze anys després de la gran final que tots dos van protagonitzar el 2008, quan Rafa va aconseguir el primer dels seus dos títols (2010).

En una jornada que podria haver estat històrica per al tennis espanyol, Djokovic que abans havia derrotat a Roberto Bautista, per 6-2, 4-6, 6-3 i 6-2, en dues hores i 49 minuts, i després Federer, es van encarregar d'anul·lar el que podria haver estat una fita.

El primer set es va definir per detalls. Nadal va salvar l'únic punt de trencament d'aquesta màniga, quan el suís anava per davant 4-3 i el desempat es va obrir com a porta per definir el primer parcial. El partit podria haver-se complicat notablement per al balear de no haver defensat amb èxit els dos punts de trencament que Federer va disposar en el segon joc del següent set. Però el de Manacor va salvar aquesta perillosa situació i va vèncer per 1-6.

Federer menjava barretes energètiques, quan semblava que el desgast del partit podria anar en contra seu. Però el deu vegades campió a Halle tenia forces suficients perquè en el quart joc de tercer parcial es fes per primera vegada amb el servei de Nadal i posés el 3-1 que va donar pas al 6-3. Un nou distracció de Nadal, aquesta vegada en el tercer joc del quart parcial, va col·locar Federer amb avantatge de 2-1, però el duel va aconseguir el seu major èxtasi en els dos últims jocs, quan Nadal va salvar dues boles de partit amb el seu servei a el novè, i després altres dues més amb el de Federer, en el següent. Però a la cinquena va ser la definitiva.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats