Lleida
20/39° C (sol)
97% 26 km/h


González s'acomiada carregant contra els seus antecessors i amb diverses pulles als seus successorsRecorda que va assumir el club amb un dèficit de 500.000 euros i espera que la nova junta ho faci "la meitat" de bé que ell


L'expresident del Força Lleida, Félix González, ha enviat un missatge de comiat al seu entorn en el qual fa balanç dels seus vuit anys en el càrrec sense deixar escapar l'ocasió per carregar contra els seus antecessors i enviar diverses pulles als seus successors.

La nota comença repassant la seva arribada al club com a soci i el seu posterior ascens a president executiu en una època en què "la resta de socis van continuar fent el mateix paper, sense assumir grans responsabilitats, llevat d'honroses excepcions (Pere Pauné)". El primer president de la història moderna de l'esport lleidatà que ha estat víctima d'una moció de censura presumeix que la supervivència del club "va ser un cas d'escola de negocis, innovador i difícil de repetir, que a més havia d'evitar qualsevol problema de successió de empresa respecte del projecte anterior".

González fa referència llavors a Edu Torres i Francesc Perarnau, socis fundadors del Força Lleida, indicant que "el gran forat creat pels nostres socis gestors en les temporades 2012-13 i 2013-14 (proper al mig milió d'euros com reflecteixen els comptes anuals presentats al registre) va fer impossible poder professionalitzar el club. Des de llavors, ens va tocar a alguns assumir moltíssimes tasques executives amb l'objectiu de mantenir el club i esperar temps millors".

A continuació arriba la prime-a pullita per als seus successors a l'indicar que "durant alguns anys, des que Pere va haver de marxar de Lleida per motius professionals, Pep Castarlenas primer i A. Aliaga després em van ajudar diversos anys. Aquesta temporada la situació va ser diferent".

Posteriorment explica la seva versió de la moció de censura i per què no va dimitir. "Era el més còmode, però no el millor de cara a el futur. Com sabeu la responsabilitat dels administradors de qualsevol entitat roman durant dos anys. Per res del món vull tenir problemes i responsabilitats pel que jo no he gestionat des del passat dia 9 (...). Fèlix no ha deixat res, una majoria de socis han forçat la seva sortida i s'han fet càrrec de la gestió de club sota la seva total responsabilitat".

"Avui el club està en una situació complexa (com la majoria) però no dolenta. Tenim tres anys més de conveni amb l'Ajuntament, patrocinador principal per un any més, una base estupenda, una assistència a Barris la temporada passada moltíssim més nombrosa que la resta de clubs de la ciutat, cinc jugadors amb contracte i podem pagar fins a l'últim euro que es deu a tercers (sempre que la Diputació compleixi l'acordat per la passada temporada 19-20 que encara està sense conveni com la resta de clubs de la província). A partir d'aquí els toca a altres ... Segur que, si treballen, aporten diners, tenen idees i porten patrocinadors a la meitat del que hem aportat alguns aquests anys el Club anirà bé ".

No deixa de sorprendre que mentre filtra als seus mitjans afins que el dèficit actual és d'uns 300.000 euros heretats de l'època de Torres i Perarnau, escrigui en aquesta nota que en el moment en què el club cobri els 115.000 euros anuals que percep de la Diputació podrà pagar el que deu a tercers.

No és l'únic renuncio del ja expresident, que més endavant diu agrair el suport a les institucions destacant als alcaldes Ros i Larrosa. "Amb ells hem organitzat esdeveniments esportius de primer nivell (2 campionats d'Espanya, diverses finals de Lligues Catalanes ACB I LEB, Sèries ACB, etc ...) que han servit per generar ingressos a les empreses de la ciutat i projectar la imatge de Lleida".

Tot seguit, en canvi, dóna gràcies a la FCBQ i a la FEB per la seva ajuda i agraeix explícitament a Ferran Aril, expresident de la RT de Lleida i actual president de la Catalana, "per haver-nos donat suport i portar a Lleida esdeveniments esportius de primer nivell" . I és que els campionats als quals fa referència no els ha organitzat el club, que simplement ha estat amfitrió i perquè les mateixes institucions han pagat els cànons corresponents per organitzar-les.

En una carta amb una llarga llista d'agraïments, destaca les figures de Joaquín Prat, Javi Enjuanes i Jaume Garcia Zafra, director financer. Sorprèn que en cap moment esmenti a Ramon Camí o Oliver Rosell, dues persones clau en el dia a dia i creixement social de l'entitat durant molts anys.

En un altre fragment recorda que "durant aquests vuit anys el Club ha comptat amb el suport imprescindible de les institucions (...). Ja m'hauria agradat no necessitar la seva ajuda, però no hi ha equip a la lliga que no la tingui i en molts casos amb xifres força superiors ". González torna a faltar a la veritat, ja que tal com va publicar LA MAÑANA, el Força Lleida és el cinquè club de la lliga que més diners públics rep cada any.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats