Lleida
20/37° C (sol)
97% 26 km/h


La ventafocs del futbol espanyolLleida és l'única província sense equip a Tercera


La temporada 2018/2019 s'acosta al seu final i Lleida tornarà a quedar-se a la cua del futbol espanyol a nivell de clubs i amb el Lleida Esportiu com a únic representant en les quatre principals categories.

Els números conviden a una profunda reflexió perquè són demolidors i ens deixen com una de les ventafocs del futbol estatal. En aquesta última temporada, per exemple, Lleida ha estat l'única capital de província sense cap representant a la Tercera Divisió. Però hi ha més. Només Palència, Zamora i Ceuta comparteixen el demèrit de ser les úniques demarcacions que només aporten a un club a les quatre principals lligues estatals: Primera Divisió, Segona A, Segona B i Tercera. Cert és que les tres tenen al seu representant en l'última categoria, però les quatre competicions aglutinen 488 equips i només un és de Lleida.

Madrid és de llarg la que més ha tingut. Cinc a Primera, dos a Segona A, 7 a Segona B i 20 a Tercera. Astúries (25), Balears (24), Múrcia (24), Barcelona (23) i Navarra (23) el segueixen.

Jordi Terés, delegat a Lleida de la Federació Catalana de Futbol fa referència a temes demogràfics i de competència. "Som una província amb molta extensió però pocs habitants. A Tarragona mateix, Reus té més de 100.000 habitants. A més, hi ha molta competència. Aquest any, per exemple, hi havia sis clubs lleidatans a Primera Catalana als quals cal sumar els de l'entorn més proper ", explica.

"A mi em faria il·lusió tornar a tenir un representant a Tercera perquè històricament sempre havíem tingut a Tàrrega, Balaguer o fins i tot Mollerussa, que el que va aconseguir en el seu dia avui seria inassumible", afegeix.

Mentrestant, Jordi Esteve, director esportiu del Lleida Esportiu, és més crític. "Crec que hi ha un mal treball de formació perquè a les categories inferiors hi ha molta diversitat i això fa complicat afrontar projectes. A això cal afegir que el perfil de jugador que tenim aquí és molt còmode i ja li va bé poder compaginar el futbol amb altres activitats i no pensar més enllà ".

Esteve reivindica que "nosaltres intentem treballar per revertir i en aquests anys han debutat prop de 50 jugadors amb el primer equip, però curiosament som els pitjor tractats a tots els nivells".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats