Lleida
17/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Ajuntament retira les tanques publicitàries de l'EFAC del Municipal d'AlmacellesEl club assegura que estan "per finançar a la base i no al primer equip".


L'EFAC Almacelles denuncia que l'ajuntament retiri les tanques publicitàries, que estan "per finançar a la base i no al primer equip". L'Ajuntament assegura que el club no compleix els requisits.

L'Ajuntament d'Almacelles va retirar dimarts les tanques publicitàries del EFAC que estaven al Municipal. Així s'anunciava també a les xarxes socials del Patronat Municipal d'Esports d'Almacelles.

El club va emetre ahir un comunicat on denunciava la situació i va expressar el seu malestar per la decisió presa pel consistori. En el mateix escrit el EFAC explicava que els ingressos generats de la publicitat servirien per finançar l'equip base del club després que l'Ajuntament els comuniqués que el Primer Equip no podia fer ús de les instal·lacions. Tot i això, el consistori inistió en què el EFAC havia de retirar les tanques del camp. El club va proposar pintar de blanc totes les reixes que no fossin de l'equip base tot i que, segons el comunicat, no van rebre resposta.

El president del club, Joan Bosch, assegura que la publicitat s'ha retirat "sense cap llei que l'empari" i sense ser avisats. L'EFAC espera que es normalize la situació i que el tancat publicitari torni al seu lloc perquè els seus col·laboradors "se sentin reconeguts" després del malestar generat per la situació. En el comunicat el club també agraïa la paciència dels socis, les famílies i els patrocinadors.

Per la seva banda, l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, assegura que se'ls va comunicar al club el dia 16 d'agost que havien de retirar la publicitat del camp municipal perquè en estar gestionats per una empresa privada el club deu pagar uns impostos, en no tractar-se d'una entitat sense ànim de lucre. "L'EFAC no compleix els requisits legals per tenir la tanca al Municipal en estar finançats per una empresa privada", va assegurar l'alcalde.

Ibarz va explicar a LA MAÑANA que no entén que si la tanca serveix per finançar a la base, com el club segueix cobrant a les famílies la mateixa quota que els altres anys, de 300 euros. Per tant, l'alcalde insisteix que la publicitat continua finançant al primer equip, que s'ha anat a Lleida a jugar.

Josep Ibarz assegura que l'"EFAC no té garantia de transparència i la seva mala gestió pot esquitxar a l'ajuntament". L'alcalde d'Almacelles va explicar que si el club mostra la seva comptabilitat real i demostren que la publicitat serviria per finançar la base, es podran tornar les reixes al seu lloc, després que s'aprovi una ordenança municipal per regularitzar el preu públic.

Ibarz preveu crear una escola de futbol municipal si no funciona la de l'EFAC

L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, va explicar a LA MAÑANA que estan buscant alternatives si l'escola de futbol del EFAC no funciona. El consistori preveu crear l'Escola Muncipial d'Almacelles per a resoldre els possibles problemes que puguin haver en la de l'EFAC.

Ibarz afirma en diverses ocasions que el club no és una garantia de transparència i que l'ajuntament no pot permetre que es cometin irregularitats. Aquesta decisió, que podria prendre la temporada següent, podria suposar la total desaparició de la marca EFAC Almacelles després que el seu primer equip tampoc estigui ja al municipi de la comarca del Segrià que aquest any jugarà a Lleida a les instal·lacions privades de l'Atlètic Segre .

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats