Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h


Laliga comunica als clubs l'ajornament dels testsLa patronal volia fer-los la setmana que ve


Laliga ha comunicat aquest divendres als clubs l'ajornament de la realització dels test del coronavirus a les plantilles i cossos tècnics de Primera i Segona divisió, a l'espera de l'autorització del Ministeri de Sanitat.

La patronal tenia intenció de començar a fer aquestes proves la setmana que ve per tornar com més aviat als entrenaments i poder reprendre la competició. Ara queda a l'espera que de les autoritats sanitàries posin data per al començament dels entrenaments, van confirmar a Efe fonts de Laliga.

Aquesta comunicació es produeix després que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, afirmés avui després del Consell de Ministres que els test hauran de fer sota criteris mèdics i en l'ordre que marquin les autoritats sanitàries.

"Hi ha una ordre del Ministeri de Sanitat que indica en quines condicions i com cal fer les PCR i indica també que totes aquelles entitats públiques i privades que disposin de material per fer proves de diagnòstic de qualsevol tipus, siguin PCR o siguin proves de diagnòstic ràpid, ho han de comunicar a l'autoritat sanitària competent de la comunitat autonòmica respectiva i també indica que els PCR han de fer-se sota prescripció mèdica", va argumentar el ministre Illa.

El ministre va voler així mateix "assenyalar el sentit de la responsabilitat en molts professionals de l'esport, que han indicat que les PCR s'han de fer sota criteris mèdics i sota l'ordre que estableixin les autoritats sanitàries".

Els clubs tenien ja fixades dates per a la realització d'aquestes proves a principis de la setmana que ve.

Aquest divendres també l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha remès dos nous escrits a el ministeri de Sanitat i al Consell Superior d'Esports (CSD) perquè confirmin si els clubs estan autoritzats a realitzar test mèdics als jugadors abans de tornar a l'activitat.

"La nostra associació subratlla en els seus escrits que els i les futbolistes estan totalment compromesos amb la nostra societat, i per això planteja una simple pregunta a l'Ministeri i a l'CSD:" Ens poden dir si estan autoritzats els clubs per fer test abans de tornar a la activitat en aquests moments? ". I si és així, "ens poden indicar les autoritzacions als efectes?", Va explicar el sindicat en un comunicat.

El col·lectiu de jugadors va tornar a dirigir-se a l'ministeri i a CSD en aquest sentit, després d'haver-ho fet el passat dia 22, per traslladar "de nou la preocupació dels futbolistes de Primera i Segona Divisió sobre la tornada als entrenaments ia la realització de test, entenent que aquesta decisió l'ha d'adoptar el Govern ".

Irene Lozano, presidenta de l'CSD ha insistit en aquestes últimes hores en què serà el ministeri de Sanitat l'autoritat que prendrà la decisió de "quan" i "qui" accediran als test per la tornada a l'activitat dels esportistes espanyols, en funció de l'evolució de la pandèmia de la COVID-19.

Fa 24 hores el CSD va informar que anava a remetre al Ministeri de Sanitat un projecte de protocol sanitari per al retorn als entrenaments dels esportistes, de què no s'han facilitat oficialment detalls fins que sigui aprovat, modificat o dit organisme es pronunciï al respecte.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats