Lleida
3/12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


L'Audiència Nacional confirma la sanció de 2,1 MEUR a Gerard Piqué per impostos no pagatsDesestima el recurs del jugador a una primera resolució del Tribunal Econòmic Administratiu Central


La secció quarta de la sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional ha confirmat la sanció de 2,1 MEUR al jugador del Barça Gerard Piqué per impostos no pagats a Hisenda en els exercicis 2008, 2009 i 2010. Desestima així el recurs del jugador a una primera resolució del Tribunal Econòmic Administratiu Central, que l'obligava a regularitzar l'IRPF d'aquests tres anys.

L'Audiència remarca que els ingressos sí que van ser declarats al Regne Unit, on els va obtenir, "de manera que el demandant coneixia la seva obligació de declarar-los també a Espanya". A més, constata una "trama de simulació" per no declarar rendiments de treball del Barça utilitzant l'empresa Internacional Management Group (IMG), que fa tasques de representació.

Segons l'Audiència Nacional, la resolució sancionadora "motiva succinta però suficientment el judici de culpabilitat que necessàriament ha de concórrer, i aquesta motivació es considera suficient per evidenciar almenys la negligència amb què es van cometre els fets sancionats". 

Piqué té ara l'opció de recórrer aquesta nova decisió judicial al Tribunal Suprem amb un recurs de casació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats