Lleida
16/27° C (pluja)
97% 26 km/h


L'Ekke tramita un ERTO per a les seves 100 persones contractadesEl centre deixa de cobrar les quotes i el seu director, Pep Castarlenas, assegura que "no deixarem ningú tirat"


L'aturada en tota l'activitat esportiva de la ciutat afecta no només a les competicions, sinó a les clubs i centres esportius que en alguns casos ara es troben davant la tessitura d'haver de cobrar les seves quotes malgrat no poder oferir els seus serveis.

El centre esportiu Ekke és una de les entitats socials de major envergadura de la capital de Segrià, amb 8.000 abonats i abonades que, de la nit al dia, s'han quedat sense aquest servei. Amb aquest panorama, el director de l'Ekke, Pep Castarlenas, assegurava ahir que "no cobrarem cap quota ni passarem cap rebut pel banc mentre duri aquesta situació i estiguem tancats".

La qüestió laboral és diferent. Les circumstàncies imposen un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació), que ja està tramitant, però l'empresa es compromet a fer un esforç perquè tots els treballadors i treballadores segueixin cobrant el seu sou íntegre. "No deixarem tirat a ningú", va emfatitzar Castarlenas. El Ekke té un centenar de treballadors i treballadores en el seu personal.

Els clubs són també entitats directament afectades per la situació. Una amb gran volum d'associats és el Club Natació Lleida. Pel que ha pogut recaptar aquest diari, amb les classes dels diferents esports les quotes també deixen de girar-se i es tornaran les classes que hagin pogut perdre. Pel que fa a les quotes, en principi, a el tancament d'aquesta edició d'ahir els socis i sòcies no havien rebut comunicació que vagin a deixar-se de girar durant la crisi, per qüestions de manteniment.

El Padel Indoor va ser de les primeres entitats a comunicar que suspenia el cobrament de les quotes a causa de la situació de crisi. El club informa que "suspenem el gir de quotes de soci fins que no torni tot a la normalitat i només va cobrar les classes realitzades fins al dia 13.

Per la seva banda, el Tennis Lleida va emetre ahir un comunicat en què detallava que "a partir d'el dia 14 de març -data en què es va tancar el club-, no es cobrarà la part proporcional de les quotes variables ni les hores suspeses, o si és el cas es retornaran els diners.

Al Sícoris Club, amb més de 3000 socis i al voltant de 10.000 usuaris, el president Eduard Abella explicava que "evidentment les activitats no les cobrarem perquè no s'ha fet, però en el nostre cas som un club social i les quotes les tindrem de passar. Si no es paguen ara, després serà necessària una derrama, amb el que estarem en les mateixes ". Amb prop de 80 treballadors, tot fa indicar que l'entitat no escaparà a l'ERTO. "El problema és que no sabem quan passarà tot. Si hi ha dates sempre pots fer una previsió, però en la situació actual tot és una incògnita ".

Els clubs amb equips en competició també tenen les seves peculiaritats. En futbol, ??la majoria ja han cobrat les quotes de la temporada, però hi ha casos com l'AEM en què es paguen mensualment i l'entitat està valorant què fer. En la mateixa tessitura es troben pràcticament tots els clubs d'altres esports.

Entre ells, un dels referents és el Cecell. La presidenta, Montse Nadal, va informar ahir que ja se li ha comunicat a les famílies que no es cobrarà la quota del mes d'abril. "Estem en un moment en què tots a nivell social estem fent un esforç i nosaltres, com a club, també ho hem de fer". A nivell de treballadors, va comentar que "tenim treballadors contractats i altres que van per factura i, de moment, no tocarem res fins que es compleixi el termini de 15 dies. Creiem que l'alerta s'allargarà més dies, però fins que arribi el moment no prendrem decisions ".

Nadal va fer esment als valors marcats de l'entitat per comentar que "intentarem conciliar tot el que puguem" i, això sí, va advertir que "teníem pensat comprar algun material i si ara no es pot perquè ingressem menys, ja que no ho comprarem".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats