Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Les federacions exigeixen a la Generalitat que destini l'1% del pressupost a l'esport català"La inversió és de 8,14 € per habitant", quan a Europa és de 200€ de mitjana.


La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha portat aquest dilluns al carrer una protesta històrica que manté amb la Generalitat, a la qual exigeix que destini un 1% de l'pressupost a l'esport català.

La UFEC ha emplaçat que els seus associats, les federacions catalanes, es presentessin davant la Conselleria d'Economia per reclamar el que aquest organisme esportiva considera "just per a l'esport: l'1% de l'pressupost de la Generalitat".

Gerard Esteva, president de la UFEC, ha liderat avui dilluns una protesta davant la Conselleria, a la qual han mostrat una targeta groga, compartida per la resta de presidents, en què es podia llegir: "Salvem l'esport. Volem l'1%".

"Mostrem una cartolina groga a Govern de la Generalitat com a primera advertència, perquè no continuï menyspreant sistemàticament l'esport", ha assenyalat Esteva.

La UFEC considera insuficient el finançament perquè l'esport és "salut, benestar social, cohesió social, projecció internacional, economia i dret accessible per a tothom".

"Catalunya es troba a la cua d'Europa en polítiques públiques esportives. La majoria de països europeus inverteixen una mitjana de 200 euros per habitant, mentre que a casa nostra és només de 8,14 €", sosté aquesta agrupació de la Federació, la qual ha mostrat la seva indignació perquè "des de fa deu anys el pressupost de la Generalitat en matèria d'esport acumula retallades de més 70%, avocando a el sector a una situació insostenible.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats