Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'espanyol Fraile aconsegueix el seu somni escrit a MendeEl gal·lès Thomas segueix de groc al Tour


L'espanyol Omar Fraile (Astana) va aconseguir el seu gran somni com a ciclista en el seu debut al Tour amb una victòria en solitari en la catorzena etapa, entre Sant-Paul Trois-Chateaux i Mende , de 188 quilòmetres, en la qual el britànic Geraint Thomas (Sky) va conservar el mallot groc i Mikel Landa i Nairo Quintana van tornar a perdre temps.

"Tinc aquesta etapa marcada i guanyar seria un somni". Fraile, el somriure de Santurce, de 28 anys, va despertar a l'aeròdrom de Mende colpejant-se el pit i besant el canell. Estava guanyant l'etapa, on abans els van fer els espanyols Marc Serrano i Purito Rodríguez. Un cim molt espanyola on aquest debutant de la Volta va treure or pur després de patir fora mida en solitari els últims tres quilòmetres.

Des el 23 de juliol de 2016 no guanyava un espanyol al Tour. Quedava lluny l'etapa assolida per Jon Izagirre a Morzine. I el d'Omar va ser arribar i moldre. En un final agònic viure amb eufòria els últims metres. Al darrere, impotents en la persecució, el francès Alaphilippe i el belga Stuyvens, qui va tenir un altre somni, avortat pel ciclista basc.

"És increïble, tenia l'etapa assenyalada i tot ha sortit perfecte. Córrer el Tour és un somni de nen, guanyar ja és alguna cosa encara més especial. Només em vaig vencedor a 200 metres de meta, anava mort. Sabia que podia guanyar a Mende ", va dir el ciclista de Santurce, dues vegades rei de la muntanya a la Vuelta.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats