Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'esport lleidatà comença a plantejar-se l'opció de l'ERTOEls clubs de Segona B valoren la possibilitat mentre altres esports esperen al fet que les federacions es manifestin


Ningú volia, però tot apunta que acabarà sent la solució. L'ombra de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) ja planeja sobre l'esport lleidatà.

El Lleida Esportiu podria ser un dels primers a acollir-se a aquesta mesura. Després d'una reunió dels clubs catalans de Segona B, ara s'espera la de la comissió mixta formada per federació, clubs i sindicat de futbolistes. Des de les entitats es veu cada vegada més clar que la lliga difícilment es reprendrà en menys de dos mesos i per tant s'han de buscar solucions.

Jordi Esteve, director esportiu de el Lleida, confirmava que "alguna cosa haurem de fer perquè la nostra situació no pot allargar-se i, en canvi, la de país sí que sembla que va per llarg. Veurem què es decideix en la comissió mixta, però evidentment els Erto estan sobre la taula ".

En el futbol femení passa una cosa semblant, encara que amb matisos. A la Lliga Retoque juga l'AEM, la normativa només exigeix ??que quatre futbolistes tinguin contracte professional i això fa que des de l'entitat del Recasens de moment no es plantegin un ERTO. "El que estem mirant és la fórmula perquè aquestes jugadores estiguin cobertes en cas que s'acabi la competició", advertia el president Carles Sisteré.

On sí és més que probable que s'acabi optant per aquesta solució és en el bàsquet, tot i que també s'espera que la federació mogui fitxa. Albert Aliaga, vicepresident del Força Lleida, explica que la suspensió de la lliga, ahir es va anunciar que s'ampliava a la jornada del 28 i 29 de març, "està clar que signi-rà un daltabaix econòmic però per plantejar-se un ERO o ERTO cal esperar a saber si la Federació decideix donar la lliga per acabada o no".

Pere Porta, president del Cadí la Seu, reconeixia que "els ERTO estan sobre la taula i ens estem documentant, com ja han fet Mann Filter o Zamora, però fins que la FEB no prengui una determinació no podem plantejar cap solució".

Jordi Mauri, del CB Pardinyes, avançava que "aquest dijous hi ha una reunió dels clubs i es decidirà alguna cosa perquè la situació és insostenible". Cal recordar que 20 dels 24 equips de la LEB Plata ja han sol·licitat la suspensió definitiva de la lliga.

Des del Llista, en canvi, Enric Duch assegura que "no ens plantegem res sobre regulacions d'ocupació fins que sapiguem més decisions de la Federació Espanyola. No sé si s'acabarà la lliga, estem a l'expectativa".

A Vila-sana, Ramon Porta lamenta que "el nostre club és aficionat malgrat estar en la màxima categoria de l'hoquei i les jugadores no tenen contracte de treball. De moment hem deixat la planificació de la temporada que ve en stand by; hem de tenir molta paciència ".

Vanesa Ortega, presidenta del Balàfia Vòlei, indica que "només tenim un contracte a jornada completa d'obra i servei que estudiem finalitzar-lo ara i reemprendre'l  més endavant per completar-lo".

Finalment, Enric Vall, president de l'CTT Borges, reconeix que "tenim a set treballadors en nòmina i hem consultat amb la nostra gestoria què fer. Una de les opcions és el Erto, però de moment cal esperar uns dies".

Els contractes de voluntariat 'salven' als modestos

Si la situació per als clubs de Segona B ja és delicada, per als de categories més baixes podria ser encara pitjor si no fos per l'existència de la figura de l'contracte de voluntariat.

Molts clubs de Tercera, Primera Catalana i altres categories funcionen d'aquesta manera, amb la qual cosa la solució és més fàcil. En el cas dels lleidatans ja s'ha parlat del tema i s'està pendent de la resolució definitiva d'una Federació Catalana que ahir ja va anunciar que vol acabar les competicions.

En el cas dels equips de base la situació és la mateixa, ja que la majoria de tècnics, coordinadors i altres treballadors també tenen contractes de voluntariat. "Afortunadament, la majoria tenen ja els seus treballs més enllà de futbol i en aquest cas només es tracta d'arribar a un acord amb ells per a la interrupció de l'activitat", explicava un directiu.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats