Lleida
1/11° C (sol)
97% 26 km/h


Lleida impulsa l’esquí femení de cara a les olimpíades de Beijing 2022Una iniciativa liderada pel Club d’Esquí Val d’Aran i apadrinada per Àlex Màrquez


La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la roda de premsa de presentació del Projecte d’esquí femení CEVA, impulsat pel Club d’Esquí Val d’Aran (CEVA), Rodi Motor Services i amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. La iniciativa l’ha apadrinat el pilot cerverí Àlex Márquez, que ha reconegut en roda de premsa la importància del suport institucional en els inicis de les carreres esportives, que en el seu cas fou a través de la marca Ara Lleida.

L’objectiu del CEVA és crear un equip professional d’esquí femení que pugui competir en els propers Jocs Olímpics Beijing 2022, a la Xina. En el primer any, 2019, arrancarà amb una esquiadora, Anna Esteve, que s’ha mostrat molt il·lusionada pel projecte i pel suport rebut.

La roda de premsa ha comptat també amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; d’Àlex Francès, director de Màrqueting de RODI, i Javier Montes, director tècnic del club CEVA.

Latorre ha posat l’accent en què l’aposta de la Diputació de Lleida per l’esport i, en concret, per l’esquí és des de sempre “compromesa”, i s’ha congratulat que hi hagi experiències de col·laboració pública en iniciatives privades com aquesta. També dona suport al projecte l’empresa Rodi. El seu director de màrqueting, Àlex Francés, ha explicat que s’impliquen en el projecte “per potenciar l’esport femení i també per projectar Lleida” a través d’aquesta disciplina.

Segons el director del club CEVA, Javier Montes, tot i que el projecte es troba en una fase inicial, ja es treballa des de fa temps per dotar l’equip d’estructura professional per tal de convertir-lo en el primer equip privat d’aquest nivell, amb la incorporació de dues esquiadores més.

Aquesta fórmula de preparació en clubs privats i competició nacional sota les directrius de les respectives federacions no és nova, i la mateixa esquiadora Anna Esteve ha posat l’exemple de països europeus on existeix aquesta modalitat.

El Club Esquí Val d’Aran té una llarga trajectòria esportiva. Al llarg de la seva història, ha aconseguit 12 campionats de Lliga Catalana i més de 60 medalles en els Campionats d'Espanya.

Aquest projecte també compta amb el suport de col·laboradors com Michelin, AD Parts, Head, Prefabricats Pujol, Sánchez Pamplona, Rètols Estel, Ilerda Serveis, Autansa 3000, Thai Viatges i Urquía&Bas.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats