Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


''Més que la meva físic, em preocupa l'apartat tècnic''Marc Márquez assumeix que arribarà just de temps a l'inici del Mundial perquè l'Honda d'enguany té novetats


Marc Márquez va tornar a pujar a una moto de competició aquest cap de setmana amb motiu dels entrenaments oficials de Malàisia i va acabar amb sensacions oposades.

El campió de el món va començar el cap de setmana reconeixent que li estava costant més del que esperava trobar el ritme després de més de dos mesos parat després de la intervenció quirúrgica a què es va sotmetre. A poc a poc va anar evolucionant i a l'finalitzar les sessions reconeixia que ara mateix més que el tema físic la seva principal preocupació és entendre els aspectes tècnics de la màquina que conduirà al pròxim Mundial.

"Dissabte vaig poder usar ja més potència, però vaig haver d'adaptar tot a la meva condició física. Aquest diumenge vaig començar atacant totes les voltes, encara que en el test no s'ataca com es fa un cap de setmana de gran premi. Vaig intentar tirar molt al matí i va anar bé. Estic molt content de l'evolució d'aquests tres dies amb la meva condició física, però és veritat que, per exemple, en les parades, quan he reprès la marxa, m'he sentit molt cansat ", deia el de Cervera.

Sobre la caiguda que va patir en les últimes tandes va manifestar que "és difícil tornar a activar el múscul i he tornat a tenir una caiguda, al revolt 15, que és més per la meva condició física. Quan estàs tocat, perds concentració. He perdut la part davantera i he caigut. Però estic content, i també amb Honda. Hem fet alguns passos, però no són suficients i cal seguir treballant ".

Sobe l'estat de la seva espatlla va dir que "vaig fer un test abans d'aquest gran premi per veure com anava el múscul i el deltoides, només el deltoides, és a el 60%, però els altres músculs estan cada vegada més a prop d'estar al màxim. És veritat que esperava que aquest múscul no afectés molt a la conducció de la moto, però sí que afecta molt. Aquest circuit és un dels més difícils per a la condició física i he patit aquests tres dies. Això és així, s'ha de patir ara per arribar a la cursa de Qatar ".

Márquez reconeix que el preocupa la seva condició física de cara a l'estrena de l'Mundial, però també el tema tècnic. "He pogut fer aquests tres dies, no com s'esperava, però fins i tot així he pogut ser ràpid i tenir un bon ritme. Seria millor en una millor forma, però em preocupa més l'apartat tècnic. Necessitem seguir treballant, perquè les noves coses ... No està clar. Hi ha algunes petites millores, però cal seguir empenyent. És el de sempre, la resposta per al teu nivell tècnic està en com estiguin els altres. Si ells milloren molt, cal seguir treballant, i especialment Suzuki i Yamaha han millorat molt ".

Malgrat tots els condicionants que estan envoltant la pretemporada, el campió de l'món de MotoGP no perd ni l'optimisme ni l'ambició i no descarta lluitar per la victòria en l'estrena mundialista. "La carrera de Qatar de l'any passat va ser estranya. Aquest no és un dels millors circuits per a mi, però fins i tot així vaig poder fer segon. Ara no puc contestar a aquesta pregunta, perquè queda un mes i un test allà per fer. L'estratègia serà diferent als test i encara no tinc un objectiu per a la primera cursa ".

Finalment, el més gran dels Márquez va parlar d'objectius. "El meu germà i jo, dic el meu company, perquè en el circuit és el meu company d'equip, és clar que tenim objectius diferents. Ell està en la seva primera temporada i jo porto ia vuit amb la que ve. El meu objectiu és lluitar pel campionat. Treballem per això i em sento preparat, però necessito temps. He de ser pacient i a el mateix temps treballar a la moto i en la rehabilitació. Tot això és difícil de manejar, però toca patir ara per gaudir en les carreres ".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats