Lleida
9/19° C (pluja)
97% 26 km/h


Or per a Erta i bronze de Porras al Campionat d'EspanyaBernat s'imposa en els 400 llisos amb millor marca personal i Aleix és tercer en els 400 tanques


L'atletisme lleidatà va tancar ahir el Campionat d'Espanya Absolut a l'aire lliure amb dues medalles que deixen, però, sensacions diferents.

Bernat Erta es penjava la medalla d'or en la final dels 400 metres llisos després d'acreditar la seva millor marca persona (46 "19). A l'contrari que a les semifinals, quan es va classificar segon de la seva sèrie amb uns discrets 47 "32 per al seu potencial, Bernat va protagonitzar ahir una bona sortida encara que a poc a poc es va veure superat per Gen Esteban (plata) i Christian Iguacel (bronze).

El lleidatà encarava la recta final en tercera posició, però va ser llavors quan va prémer aquest botó que sembla tenir per posar una marxa més i en uns 100 últims metres memorables va deixar enrere els seus rivals per acabar vencent amb autoritat.

"És molt especial perquè és la primera vegada que ho aconsegueixo. Em diu que tot l'esforç que hem estat fent durant la quarantena al seguir entrenant com podíem ha valgut la pena ", explicava.

Sobre el futur, va assegurar que "m'agrada somiar i no em poso límits. Sempre havia somiat amb ser campió d'Espanya algun dia quan veia per la tele a Lucas, Husillos, Samu ... que són uns grans quatrecentistes. Aconseguir un títol encara que sigui en un any com aquest en què ha faltat molta gent segueix sent molt important. Ara toca pensar en el que més em motiva, que és el relleu espanyol i les competicions internacionals".

Aleix Porras havia aconseguit poc abans el bronze en una final dels 400 metres tanques en què va ser de més a menys fins a parar el crono a 51 "18, prop de la seva millor marca d'aquesta temporada però lluny del seu registre més destacat.

Segurament per això, l'Aleix indicava que "ha estat una temporada i no ha anat tan bé com s'esperava. A semifinals vaig acabar amb males sensacions i això m'ha pesat perquè m'ha sortit una cursa normaleta i una marca per sota del nivell d'entrenaments que estava tenint. No he complert l'objectiu".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats