Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h


Què hi ha de lo meu?Clubs com el Cadí, Ilerdauto, AEM, Rodi Balàfia o Cecell segueixen sense saber què passarà amb les seves competicions


La situació és complicada i costa prendre decisions perquè no hi ha una fórmula màgica que satisfaci els interessos de tot el món. Aquesta setmana algunes federacions, i fins i tot el Govern de la Generalitat, ja han fet un pas a el front per finalitzar competicions, però diversos clubs segueixen sense saber què passarà.

A Lleida la situació afecta algunes de les entitats més representatives i de major categoria esportiva de la província com Cadí la Seu, AEM, Ilerdauto Pardinyes, Rodi Balàfia o Cecell.

El cas més flagrant és el del conjunt de l'Alt Urgell. En una setmana en què tant ACB com FEB s'han posicionat pel que fa a la finalització dels seus tornejos més importants, a la Lliga Femenina s'assisteix amb incredulitat a la situació. "Ningú ens ha dit res. Estem esperant que algú dedica alguna cosa i les últimes notícies que tenim són una reunió prevista per dijous que ve amb el president de la Catalana ", explica ahir Pep Ribes.

El director esportiu del Sedis té clar que la lliga s'ha d'anul·lar. "No hi ha més camí", indica per afegir que "entenc que a l'ACB hi ha uns interessos econòmics importants i a LEB Or també pels clubs que lluiten per ascendir, però a la Lliga Femenina l'escenari és diferent".

Ribes assumeix que "el tema ja no és què fem amb aquesta temporada sinó què farem amb la propera perquè ara mateix no tenim gens clar que al setembre es pugui tornar a jugar".

També en bàsquet, l'Ilerdauto Pardinyes continua esperant que algú mogui fitxa pel que fa a la LEB Plata. 21 dels 24 clubs participants ja van signar un document en el qual es mostraven partidaris de cancel·lar la competició. D'això ja han passat més de dues setmanes i no s'ha produït cap avanç. De fet, el president del club lleidatà, Jordi Mauri, es resigna. "Hem vist que en ACB i LEB Or s'han pres decisions però ningú parla de nosaltres ja vindria sent hora perquè la situació és delicada".

Futbol

Des del Recasens, l'AEM també assisteix a el bombardeig de notícies referents a Laliga i la RFEF sense que ningú es recordi de el futbol femení en general i de la Lliga Reto en particular. La categoria de plata en la qual competeixen les lleidatanes tampoc sap res sobre el seu futur.

"Ens van dir que es resoldria aquesta setmana o la següent i ja veig que serà la següent", explica amb certa sorna Carlos Sisteré. El president de l'AEM segueix a l'espera de notícies tot i que també és partidari de donar la lliga per acabada. "A partir d'aquí es tracta de buscar fórmules. Entenc que els equips que realment tenen opcions d'ascendir volguessin esgotar les seves opcions i en aquest cas s'hauria de buscar alguna fórmula. Per a la resta, si no hi ha descensos tampoc passa res ", afegeix.

Voleibol

La situació més rocambolesca la viuen, sens dubte, el Rodi Balàfia i el Cecell. Instal·lats tots dos a la Primera Nacional, tercera categoria del voleibol estatal, assisteixen amb incredulitat a les decisions de la Federació Espanyola, que ja ha cancel·lat les dues principals lligues però segueix sense manifestar-se en quant a la seva, que segueix ajornada fins a nova ordre.

Vanesa Ortega, presidenta del Balàfia Vòlei, prefereix prendre-s'ho amb filosofia. "Fa unes setmanes estàvem pendents de la situació, però ara tenim clar que no es tornarà a jugar i es donarà la lliga per finalitzada. A partir d'aquí tocarà decidir sobre ascensos i descensos".

Ortega és contundent en el sentit que "ara mateix veig inviable tornar a entrenar i jugar. No posarem en perill la salut dels jugadors, que a més no cobren per jugar".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats