Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


Roglic salva la Vuelta en una etapa polèmicaMovistar tira després d'una caiguda amb el líder involucrat i l'UCI ordena parar


El jove Rémi Cavagna va donar tot un recital en els últims 20 quilòmetres de la 19a etapa de la Volta després que a falta de 63 quilòmetres es produís una múltiple caiguda a causa de la pluja en la qual es veiessin implicats diversos ciclistes, entre ells el líder Primož Rogli? i el quart classificat, el colombià Miguel Ángel López.

Producte d'aquesta caiguda es produïa un tall en el gran grup, deixant a Movistar ben col·locat. Per televisió es veia Marc Soler parlar per l'auricular i la veritat és que la formació navarresa va tirar i va arribar a distanciar el líder Roglic i Superman a un minut.

Però aquest intent durava només deu quilòmetres, ja que poc després Movistar decidia parar. José Luis Arrieta, director de l'equip, declarava que "l'UCI ha decidit ficar a Roglic i Superman de tornada al pilot trascoche"; mentre Omar Fraile, company de López, i Alejandro Valverde tenien unes paraules.

Per davant, l'escapada feia el seu camí, mantenint la distància amb el pilot, mentre per darrere es produïen diversos intents de ventall.

El grup dels favorits es reagrupaven i per davant a 20 quilòmetres de meta Rémi Cavagna saltava dels companys d'aventura i es marcava una particular crono de llibre, i amb el vent en contra. El gal va aconseguir mantenir la distància, jugar amb la diferència, per més que el pilot es va acabar menjant a l'escapada i que el final a Toledo es les portava.

Preciós desenllaç d'etapes, amb els carrers plens d'afició i un final costa amunt, amb rampes del 7% i sobre empedrat. Cavagna va arribar a aquest últim desafiament amb marge suficient i va aconseguir una enorme victòria, amb cinc segon sobre l'irlandès Sam Bennett.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats