Lleida
5/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Seguretat Social i Hisenda denuncien el Lleida Esportiu i el president Albert EsteveEls acusen de frau per no presentar la renda del 2014 i per tenir treballadors sense contracte o declarant menys hores


La Seguretat Social i Hisenda han denunciat al Lleida Esportiu i al seu president, Albert Esteve. La notícia saltava ahir al matí a través de les ones de Ua1 Ràdio i a partir d'aquí es van succeir els esdeveniments.

A instàncies de l'Agència Tributària, Fiscalia va presentar el mes de desembre passat una querella contra el màxim dirigent de l'entitat per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública perquè no va presentar la declaració de renda corresponent a l'exercici 2014. Aquesta querella va ser admesa pel Jutjat número 2 de Lleida el passat 10 de gener.

Les recerques de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal a Catalunya haurien servit per a detectar un frau que podria superar els 120.000 euros de quota.

 

Contractes

La segona denúncia va ser presentada per la Seguretat Social també en el Jutjat número 2 i admesa el passat 10 de febrer per un presumpte frau. En concret s'acusa el Lleida Esportiu i al seu president de tenir a 20 futbolistes sense contracte i a altres 67 declarant menys hores de les realment treballades. La situació també afectaria quatre tècnics, tres dels quals no estarien donats d'alta a la Seguretat Social. Aquestes irregularitats s'haurien produït entre 2014 i 2019 i s'estima que la xifra defraudada superaria els 250.000 euros.

De moment el jutge ha sol·licitat la documentació oportuna, encara que encara no ha citat a declarar a cap de les parts.

Una hora després de conèixer-se la notícia, el Lleida Esportiu emetia el següent comunicat: "Oficial. El president Albert Esteve oferirà demà divendres una roda de premsa a la Sala de Premsa Carmelo Moncayo a partir de les 12.30 hores".

Serà la primera compareixença del dirigent després de la destitució la passada temporada del tècnic Gerard Albadalejo, encara que en aquella ocasió es va limitar a anunciar el cessament i no va entrar en altres temes d'interès

De fet, Esteve no compareix davant els mitjans de comunicació des del 6 de juliol de 2018, quan entre altres temes va fer una crida perquè la ciutat, i les institucions, estiguessin amb un club "que continua creixent" i va avançar que la setmana següent parlaria de la compra del Força Lleida.

El club es va reunir ahir a la tarda amb la Paeria en una trobada del qual de moment no ha transcendit res. Sobre la taula hi ha molts temes, com la subvenció que l'entitat no rep des de fa tres exercicis o l'absència d'unes instal·lacions dignes per a treballar amb la base.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats