Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


Se'n va el porter, neix el miteEl trempolí Lluís Tomàs deixa l'hoquei als 34 anys "en el moment oportú" com heroi dels dos títols europeus


Lluís Tomàs deixa un cràter a la porteria de l'Llista Blava després que ahir fes oficial la seva retirada de l'hoquei després de 12 temporades al Llista, les últimes deu consecutives.

"Recordo que quan vaig tornar a casa (a la temporada 2009-2010) ens vam asseure en una taula a decidir si el club desapareixia o seguíem endavant i em vaig amb dos títols europeus, l'entitat estable amb un projecte esportiu i en equilibri amb l'hoquei , a què he donat molt però que també m'ha tornat molt ". Amb aquestes paraules va resumir ahir el porter del Llista Blava, Lluís Tomàs (Tremp, 1986.06.07), a punt de complir 34 anys, el fascinant viatge en què s'ha convertit la seva trajectòria amb el Llista Blava i a què ahir va posar punt i final per la dificultat de compaginar-ho amb treball i família, amb una atípica roda de premsa a la pista exterior de l'pavelló Onze de Setembre, que va haver de respectar les distàncies i mesures de seguretat establertes per la pandèmia.

L'anunci tanca tota una vida dedicada a l'hoquei sobre patins, des que fa 28 anys, el seu pare el portés a ell i al seu germà bessó i fins al final company al Llista, Andreu, a entrenar el club de Tremp perquè com presidia l'equip de futbol no volia que estiguessin involucra-dos a l'activitat on ell tenia responsabilitat. Com va recordar el mateix Lluís, la seva vida esportiva el va portar de Tremp a Horta, a Andorra, a Igualada "on em vaig fer jugador d'elit i viuré molts anys amb la família que he format", va destacar; Cerdanyola i Lleida "meu club i que segur que em donarà ara moltes alegries com a aficionat".

Al Llista, en dues etapes, una de dues temporades en la seva joventut quan va debutar en el primer equip, i la segona ja sota les ordres d'Albert Folguera, ha completat 12 campanyes, les deu últimes de forma consecutiva, en què ha viscut els moments més brillants de la seva carrera sota la presidència d'Enric Duch, en la qual el club s'ha consolidat a l'OK Lliga i ha guanyat dos títols de la segona competició europea, primer CERS i després EuropeCup. Precisament el dirigent de l'entitat va emplaçar Tomàs a "un acte d'homenatge i comiat com es mereix" quan la situació sanitària ho permeti i li va recordar que "tens obertes les portes". Lluís va descartar ser entrenador.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats