Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Tebas anuncia ascensos i descensos passi el que passiApunta a jugar a porta tancada fins a desembre


El president de Laliga, Javier Tebas, va anunciar que la Primera Divisió es mantindrà amb 20 equips la temporada que ve, fins i tot en el cas que no es pugui concloure l'actual campionat i que, en aquest supòsit, es produiran ascensos a Primera i descensos a la categoria d'argent, tal com estava previst, tot i que ha advocat perquè el curs arribi al seu terme i va confirmar que "el més probable" és que es jugui a porta tancada fins a final d'any.

"No hi haurà ampliació de categories. No n'hi haurà perquè és molt més complicat pels efectes econòmics que té aquesta situació ", va dir Tebes.

El president de Laliga va atribuir aquesta decisió a la venda de drets audiovisuals, els contractes ascendeixen a prop de 2.200 milions d'euros, i que ja s'han pactat amb les operadores, d'acord a l'actual model de competició. "Les temporades s'acabaran perquè afecta molt a la resta de clubs i afecta molt a la indústria global".

En aquest sentit, Tebas va explicar que el més probable és que les competicions es reprenguin amb un calendari de blocs, en què primer es disputaran tots els partits de les lligues nacionals i, posteriorment, es reprendran la Champions i l'Europa League. El president de Laliga no va apuntar una data concreta per a la represa de la temporada, una decisió que cita la creació d'un protocol per part del CSD i el Ministeri de Sanitat.

Sí que va confirmar que el més probable és que els partits es disputin a porta tancada, almenys, fins al desembre, el que tindrà efectes directes en el mercat de fitxatges i fins i tot en els límits salarials.

"Hi ha molts clubs que part del seu pressupost es basa en la venda de jugadors i aquest mercat també caurà", ha expressat.

Tebas va sortir al pas de les crítiques per l'anunci de la realització de test de diagnòstic de coronavirus als jugadors, unes proves que, va assegurar, han adquirit al "mercat, com totes les grans empreses". "En el tema dels test, crec que hi ha molta demagògia. Nosaltres no farem res diferent del que puguin fer companyies com Seat o altres per assegurar la tornada a la feina i la seguretat de tots els treballadors ", ha insistit.

Tebas va explicar que des de Laliga porten setmanes treballant en un protocol per a la realització dels entrenaments en condicions de seguretat, així com un altre per al desenvolupament dels partits, que inclourà mesures sobre el transport dels esportistes o l'accés dels mitjans.

"El que puc sentir és que jo vaig anar a una reunió que no sabia res del que anàvem a parlar però no vaig tenir la sensació que estava cuinat. Vaig tenir la sensació que calia donar una solució important a l'esport a Espanya ", ha puntualitzat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats