Lleida
19 / 39° C (sol)
97% 26 km/h


Un punt de patiment (0-0)L'expulsió de Zotko al minut 12 marca el partit


Hércules, 0: Falcón; Juanjo Nieto, Nani (Juli, m. 81), Pablo Íñiguez, Samuel, Fran Miranda (Jona, m. 63), Chechu, Diego Benito, Benja, Carlos Martínez y Jesús Alfaro (Pol Roigé, m. 72).

Lleida Esportiu, 0: Pau Torres, Dalmau, Oriol, Zotko, Soriano, Noel, Cano, Xemi, Pedro (Dongou, m. 82), Ortuño (Albistegui, m. 81) y Musa (Tano, m. 62).

El Lleida Esportiu va salvar els mobles en la seva visita a l'Hèrcules en un partit marcat per l'expulsió de Zotko en el minut 12. L'excel·lent actuació de Pau Torres i el treball de l'equip van permetre sumar aquest punt, tot i que avui l'equip pot sortir de la zona de play off.

En la seva recerca de la tecla adequada, Joan Carles Oliva tornava a introduir canvis en l'alineació. I un sorprenent. Tano, titularíssim fins a la data, es quedava a la banqueta deixant el carril dret a Dalmau, que d'aquesta manera tornava a l'onze inicial. També ho feien Noel i Xemi en detriment de Albistegui i Calavera. D'aquesta manera, la parella de centrals d'ahir la formaven Zotko i Soriano, amb Dalmau i Oriol en els carrils, una línia de quatre per davant amb Cano i Musa per les bandes i Pedro i Ortuño com les dues referències ofensives de sempre.

L'inici de partit va ser un calvari per al Lleida. Fins a cinc córners servits de forma gairebé consecutiva pels locals, dues intervencions de Pau Torres i als 12 minuts pèrdua infantil de Zotko davant Benja que acabava amb l'expulsió del central del Lleida. Però impossible.

L'equip començava a treure aigua com bonament podia fins que als 25 minuts una torre elèctrica del Rico Pérez es va apagar propiciant la suspensió temporal del partit. Per al Lleida, que no havia fet cap canvi després de l'expulsió malgrat que Oliva va enviar a escalfar a Tano, era com un temps mort que, en teoria, li venia de cinema.

El tècnic va reestructurar l'equip amb una defensa de cinc amb Dalmau i Musa en els carrils i Soriano, Noel i Soriano de centrals. Per davant, Xemi i Cano amb Ortuño a la mitja punta i Pedro com illot perdut en atac. El Lleida patia i amb prou feines forçava un parell de faltes favorables per travar el ritme dels alacantins, que anaven a disposar del seu millor ocasió en el minut 42 amb una rematada de Chechu que Pau va treure miraculosament. En la següent acció, l'Hèrcules reclamava un possible penal de Dalmau a Benja. I a la contra era el Lleida qui demanava la pena màxima en una acció entre Ortuño i Fran Miranda. Lax Franco no va veure cap de les dues i així es va arribar al descans.

Com no podia ser d'altra manera, l'Hèrcules va sortir amb tot a la represa i als deu minuts Carlos Martínez estavellava una pilota al pal. El aclaparament era total, tot i que el nerviosisme començava a apoderar-se del Rico Pérez i s'escoltaven els primers xiulets de disconformitat.

En qualsevol cas, l'equip d'Oliva va saber defensar-se amb ordre i encert. I on no arribava el bloc apareixia la figura gegantina de Pau Torres per desbaratar tots els intents de rematada locals.

El tècnic del conjunt blau introduïa Tano en el minut 62 per un Musa fos. Al 81 donava pas a Albistegui per Ortuño. I ja en el 83 Dongou substituïa Pedro Martín. Es tractava de matar el partit i sobretot no equivocar-se i en aquesta ocasió l'equip va demostrar una capacitat de patiment i unes taules que li van permetre endur-se un punt que, tal com van anar les coses, sap a glòria.

La nota negativa és que l'equip sortirà de la zona de play off si avui el Cornellà és capaç de puntuar a Sabadell i que l'Oriol, Tano i Zotko seran baixa diumenge.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats