Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/h


Una caiguda a falta de dues voltes deixa Àlex Màrquez sense victòriaAugusto Fernández s'incorpora a la llista de vencedors espanyols


Juan Antonio Lladós

Assen (Holanda), 30 jun (EFE) .- L'espanyol Augusto Fernández (Kalex) es va incorporar a la llista de pilots espanyols que han guanyat un gran premi del campionat del món en aconseguir la victòria en solitari al Gran Premi dels Països baixos de Moto2 que es va disputar al circuit TT d'Assen.

Fernández, quaranta-sisè pilot espanyol que guanya en el mundial de motociclisme, va ocupar l'esglaó més alt del podi, en què el van acompanyar el sud-africà Brad Binder (KTM) i l'italià Luca Marini (Kalex).

Alex Márquez (Estrella Galicia 0'0 Kalex), que era líder de la prova fins a les dues voltes finals, es va veure involucrat en una caiguda costat de l'italià Lorenzo Baldasarri (Kalex) que li va impedir sumar un sol punt i amb això va perdre el liderat del mundial en favor del suís Thomas Luthi (Kalex), que va acabar quart.

El sud-africà Brad Binder va aprofitar al màxim l'oportunitat que li brindava sortir des del centre de la primera línia per posar la seva KTM al capdavant de la cursa, per davant de Xavier Vierge (Estrella Galicia 0'0 Kalex), l'australià Remy Gardner (Kalex ) i el també pilot d'Estrella Galícia 0'0 i líder del mundial, Alex Márquez, per davant del suís Thomas Luthi (Kalex) o el britànic Sam Lowes (Kalex), entre d'altres.

Binder va tirar amb força en les primeres voltes amb el clar intent de trencar la carrera des del principi però després de la seva estela es va col·locar de seguida Remy Gardner, millor temps d'entrenaments, encara que en la tercera volta una fuetada de la seva moto li va fer perdre tres posicions, però en qualsevol cas amb el grup de cap.

En aquells dies la cursa ja havia perdut a tres contendents, l'holandès Bo Bendsneyder (NTS) i els italians Nicolo Bulega (Kalex) i Simone Corsi (Kalex).

En tot just quatre voltes ja s'havia format un grup davanter amb deu integrants, des Brad Binder fins Jorge Martín (KTM), els dos companys d'equip obrint i tancant el grup, respectivament.

El pilot sud-africà es va mantenir ferm en la primera plaça, primer amb Gardner després de la seva estela -que es va anar per terra en la desena volta quan era dotzè-, després amb Lowes, a qui "va pressionar" per darrere un trio d'espanyols format per Vierge, Fernández i Márquez, amb Martín setè després d'avançar a Luthi.

A la desena volta Xavier Vierge es va col·locar rere l'estela de Binder, amb Fernández i Márquez després de la seva estela, mentre que Sam Lowes, que havia estat una bona estona segon, es va anar per terra a superar-Jorge Martín -un incident que va posar sota investigació Direcció de Cursa en tocar la moto de l'espanyol la del britànic-, que ja era quart, i també va acabar per terra en aquests instants l'espanyol Jorge Navarro (Speed ??Up).

No va durar gaire l'alegria de Jorge Martín, qui en la quinzena volta es va anar per terra i va haver de ser atès per les assistències mèdiques del traçat holandès mentre el seu company d'equip seguia al capdavant de la cursa, perseguit ara per Xavier Vierge i Alex Márquez, amb Baldasarri després ells confirmant la remuntada des de la setzena plaça.

A poc a poc i gairebé sense destacar en cap moment, el líder del mundial es va acabar col·locant, amb solvència, després del rebuf de Brad Binder, perseguit per Lorenzo Baldasarri, que es va equivocar al principi de la dissetena volta i es va veure superat pel seu propi company d'equip, Augusto Fernández.

A menys de sis voltes per al final, en el divuitè gir, Alex Márquez va intentar per primera vegada marcar el ritme al capdavant de carrera però Binder es va resistir i amb ells tot just hi havia quatre pilots més Augusto Fernández, Xavier Vierge, Lorenzo Baldasarri i Thomas Luthi , però Vierge es toca amb Fernández poc després i el d'Estrella Galícia 0'0 es va per terra i no poden evitar la caiguda Enea Bastianini, mentre que Luthi aconsegueix esquivar la moto de l'espanyol per continuar en carrera.

El sextet de cap s'havia quedat en quartet, amb Alex Márquez novament al capdavant i ara ja decidit a trencar la carrera en les poc més de quatre voltes que quedaven, però encara s'anaven a produir nous esdeveniments en tirar per terra Lorenzo Baldasarri, que va entrar colat en un revolt, a Alex Márquez a la penúltima volta, el que va deixar en solitari al capdavant de la cursa a Augusto Fernández.

Márquez va intentar continuar infructuosament mentre Fernández s'anava en solitari a buscar la seva primera victòria en grans premis, amb Iker Lecuona (KTM) en la quinzena posició amb l'altre espanyol que va aconseguir acabar la carrera.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats