Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Una caiguda deixa Àlex Màrquez sense puntuarSegona victòria de la temporada per a Augusto Fernández


L'espanyol Augusto Fernández (Kalex) va aconseguir la seva segona victòria de la temporada en adjudicar-se el Gran Premi de Gran Bretanya de Moto2 al circuit de Silverstone, després de doblegar al seu compatriota Jorge Navarro (Speed ??Up) i al sud-africà Brad Binder (KTM).

Navarro havia estat líder des de la cinquena volta, quan va anar a terra el també espanyol Àlex Márquez (Estrella Galicia 0'0 Kalex), qui no va poder continuar però segueix líder del campionat amb 181 punts, 35 més que Augusto Fernández, que ha passat de la quarta a la segona plaça a la classificació.

El suís Thomas Luthi (Kalex), que era segon, ha perdut aquesta posició en finalitzar vuitè i ara és tercer igualat a punts amb l'espanyol Jorge Navarro.

No hi va haver sorpreses en el moment de la sortida i de seguida es va posar al capdavant de la cursa Alex Márquez, perseguit per Jorge Navarro (Speed Up) i Xavier Vierge (Estrella Galicia 0'0 Kalex), mentre que Augusto Fernández (Kalex), que havia estat tercer en els entrenaments, va perdre algunes posicions.

El trio espanyol va començar a tirar amb força per intentar escapar i després de la seva estela es van col·locar l'australià Remy Gardner (Kalex), el sud-africà Brad Binder (KTM) i Augusto Fernández, per davant del duo italià format per Fabio di Giannantonio (Speed Up) i Luca Marini (Kalex).

El fort estirada inicial d'Alex Márquez només ho va aguantar Jorge Navarro, que es va quedar enganxat a l'estela de l'Estrella Galícia 0'0, mentre que per darrere s'anava quedant endarrerit un grup molt més nodrit encapçalat per Gardner i Binder, en el qual intentaven guanyar posicions Iker Lecuona, a cua d'aquest, i Vierge, per davant.

En tot just cinc voltes la situació de carrera estava pràcticament consolidada amb Márquez i Navarro lluitant per la victòria, Gardner, Binder i Fernández esforçant-se per no perdre el tren dels de cap i el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex) i Fabio di Giannantonio lluitant en el grup perseguidor per mantenir les diferències.

Va ser llavors quan es va produir la notícia de la cursa, en anar per terra el pilot d'Estrella Galícia 0'0 al revolt setze, en perdre del tot la adherència al tren davanter de la moto. Jorge Navarro s'havia quedat només en cap de la prova mentre un Alex Márquez desolat havia de tornar caminant al seu taller sense possibilitat de continuar.

Només a cap, Jorge Navarro no va saber o no va poder trobar un bon ritme que li permetés consolidar-al capdavant de la prova i se li van apropar tant Binder com Fernández, amb Gardner i Nagashima uns metres per darrere i amb el mateix objectiu, enllaçar amb els de davant.

A set voltes del final, en l'onzena volta, Binder ja estava enganxat a l'estela de Navarro i Fernández no els treia ull, però la parella formada per Gardner i Nagashima no semblava estar en disposició de poder aconseguir-pel que la lluita per la victòria i el podi semblava estar clara.

Va ser en el dotzè gir quan Brad Binder, vencedor de la cursa d'Àustria, va superar a Navarro, el mateix que August Fernández poc després, encara que a aquest li va tornar l'avançament el pilot de la ciutat valenciana de la Pobla de Vallbona, qui semblava estar més còmode seguint el ritme d'un altre rival.

Quinzè gir i torna a començar. Jorge Navarro va tornar a posar-se líder i Augusto Fernández va superar a Brad Binder, que l'hi va tornar ràpidament i entre tots dos es va entaular una baralla per la segona plaça que l'únic que va fer va ser beneficiar Navarro, qui va aconseguir alguns metres d'avantatge.

Gairebé entrant en l'última volta, Fernández va decidir atacar Navarro i Gardner a Binder, i mentre el primer va consolidar la seva primera posició, l'australià no va poder contrarestar la resposta del sud-africà, al qual només li valia la tercera posició.

Vierge es va haver de conformar amb la desena posició final, amb Iker Lecuona (KTM) després d'ell, i Jorge Martín (KTM) amb el dotzè lloc.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats