Lleida
15 / 35° C (sol)
97% 26 km/h


Wendell Davis acaba amb el rècord històric de SabonisEl jugador de l'Ilerdauto Pardinyes va superar els 66 punts de valoració


El 31 de març de 1995 Arvydas Sabonis va signar una de les actuacions més memorables en la història de l'ACB i el bàsquet espanyol en aconseguir 66 punts de valoració en un partit enfront del Coren Orense.

El pivot, en aquells dies al Reial Madrid, va signar 32 punts (10/15 en tirs de dos, dos triples sense fa- llo-sis tirs lliures sense error), 27 rebots (24 defensius), 3 assistències, 5 pilotes recuperats, 5 taps i 6 faltes rebudes, per a un total de 66 punts de valoració en els 40 minuts que va estar sobre la pista. Pete Mickeal, Luis Scola, Joe Arlauckas i altres grans del bàsquet mundial van coquetejar amb aquest rècord però han hagut de passar gairebé 24 anys perquè algú el superi. I va passar al Barris Nord.

Poc podien imaginar els pro- ca de 200 espectadors que diumenge passat, 17 de març, van decidir acudir al Ilerdauto Pardinyes-Sant Adrià de Lliga EBA que estaven a punt d'assistir a un fet històric. Perquè això és el que va fer Wendell Davis en els 34 minuts i 8 segons que va estar en pista. Història.

El jugador del conjunt que entrena Gerard Encuentra va firmar 45 punts (12/14 en tirs de dos, 5/7 en triples i 6/8 en tirs lliures), 13 rebots defensius, 3 ofensius, 6 assistències, 6 recuperar peracions i 6 faltes rebudes per a un total de 67 de valoració.

El rècord de Sabonis havia caigut. També el major registre a xifres de la història del bàsquet espanyol. I és que, segons recollia ahir el diari Marca, Wendell Davis ha batut totes les marques del bàsquet nacional.

El jugador va arribar aquest estiu a l'equip lleidatà procedent de la Universitat d'Ashland (Ohio), on figura entre els màxims anotadors de la institució. Amb el seu fitxatge, Davis es va convertir en el primer nord-americà a vestir la samarreta groc i negre del club en la seva història.

"És un jugador d'una altra categoria. Esperem que pugui acabar l'any aquí ", deia el president del Pardinyes quan va arribar. De moment aquí segueix, jugant 21 partits amb unes mitjanes de 29,5 minuts, 18,5 punts (67% T2, 41% / 3 i el 66% TL), 5,7 rebots, 3,5 assistències, 1,5 recuperacions i 22,1 de valoració.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats