Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Adif reclama que la Paeria retiri les restes del solar cedit per a les obres del pont en 2015L'Ajuntament diu que la neteja ha de fer-la el propietari


El solar propietat d'Adif que es troba al costat de les vies de l'estació de tren de Renfe-Pirineus, va ser cedit en 2015 a l'Ajuntament de Lleida per a l'apilament de materials i maquinària d'obra que es va utilitzar durant l'execució del final de la construcció del pont de Príncep de Viana. Mitja dècada després, les restes de l'obra i la runa sobrant, continuen estant al solar perquè la Paeria i Adif no es posen d'acord en qui ha d'encarregar-se de la neteja i la retirada d'aquest material.

Adif argumenta que en l'acord de cessió es van signar unes clàusules que incloïen assegurar el perímetre del terreny, tancar el solar amb una tanca opaca que tingués una porta d'accés, així com la retirada de la maquinés i el material de construcció i, el buidatge del terreny i la neteja del solar en finalitzar les obres.

Des d'aquest moment, al 2015, Adif ha reclamat a la Paeria de manera reiterada que es compleixin les bases de l'acord de cessió i es procedeixi a netejar el solar per a possibles usos futurs i perquè no ‘embruti’ el paisatge urbà a l'arribada dels trens a Lleida i el pas dels vianants.

Per part seva, l'Ajuntament de Lleida considera que és Adif, com a propietari del solar, qui ha d'encarregar-se de la neteja de la zona, que a dia d'avui roman ja amb l'antiga tanca deteriorada, sense porta i amb les restes de runa i materials d'obra sobrant visibles.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats