Lleida
9/19° C (pluja)
97% 26 km/h


Arrenca el termini per sol·licitar els ajuts per al sector turístic de Lleida ciutatEs poden tramitar a partir de les 00:00 h del dia 16 de setembre i fins a les 23.59 h del dia 30 de setembre de 2020


L’Ajuntament de Lleida, a través de Turisme de Lleida obre, aquesta matinada, a les 00.00 h, del dia 16 de setembre, el termini per a sol·licitar els ajuts específics al sector turístic de la ciutat de Lleida una convocatòria de nova creació sorgida de la crisi provocada per la COVID 19 i pensada perquè el sector turístic de Lleida ciutat, especialment afectat per l’emergència sanitària i els requeriments de confinament i tancament de sectors no essencials, tinguin més opcions per garantir la durabilitat de les empreses, garantir els llocs de treball i generar un clima de confiança que, tal com indica el tinent d’alcalde Paco Cerdà, el sector turística necessita prioritàriament. Tall de veu Paco Cerdà.

Trobareu el tràmit a l’enllaç www.paeria.cat/tramits de la pàgina web de La Paeria. Hi poden optar totes aquelles activitats del sector turístic determinades en la Llei 13/2002 de 21 de juny, de turisme de Catalunya, com ara els establiments d’allotjament turístic, hotels, apartaments turístics, establiments de turisme rural; les empreses turístiques de mediació, organitzadors professionals de congressos, i explotadors d’habitatges d’ús turístic; els establiments i activitats d’interès turístic; les guies de turisme habilitats i els allotjaments juvenils.

A més, també estan incloses altres activitats de l’hostaleria i la restauració com ara tavernes, cellers, cafeteries, bars, cafè-bars, cafès-espectacle i assimilables. Pubs, bars de copes amb o sense actuacions musicals i assimilables. Restaurant, bar-restaurant i assimilables. Terrasses. Gelateries, xocolateries i orxateries.

Es consideren conceptes subvencionables, la incorporació de les noves tecnologies és un element estratègic i més en el context actual d’afectació per coronavirus: presència a Internet, xarxes social, comerç electrònic, màrqueting digital, digitalització de l’empresa i adquisició d’equips informàtics. També són subvencionables les despeses que anomenem corrents i les inversions o les despeses que es destinin a la transformació digital de les empreses i les inversions per a dur a terme l’adaptació dels locals en el marc de la COVID.

Els Ajuts específics al sector turístic de la ciutat de Lleida, impulsats des de Turisme de Lleida se sumen als 4 milions d’euros en ajuts addicionals per a la comarca que anunciava la Generalitat i que es dirigeixen, prioritàriament, als sectors del comerç, la restauració, els hotels, les agències de viatges o guies turístics, entre altres.

A banda de la informació telemàtica, per consultes es pot trucar a Turisme de Lleida 973700402. Per accedir directament al tràmit, a partir de les 00.00 h del dia 16 de setembre i fins a les 23.59 h del dia 30 de setembre, podeu clicar a l’enllaç tramits.paeria.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats