Lleida
2 / 18° C (sol)
97% 26 km/h


Buch diu que la llibertat dels empresonats i exiliats serà "el punt de partida per a la llibertat de tot el país"El conseller d'Interior demana, en l'acte de commemoració de la Diada a Lleida, que dimarts els carrers s'omplin de "respecte" i "convivència" però sobretot de "llibertat"


El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assistit aquest diumenge a l'acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida, on ha pronunciat un discurs en què ha destacat que es viurà una Diada "excepcional" i que cal celebrar-la amb " més intensitat que mai". Buch ha dit dit que cal retornar la llibertat a les persones "injustament" empresonades i els exiliats.

"Aquest serà el punt de partida per a la llibertat de tot el país", ha afirmat. Per la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha dit que " passi el que passi" convé seguir preservant la convivència entre diferents en una mateixa terra. " No ens arrossegarà ningú a l’enfrontament, al trencament", ha afirmat. L'acte, que ha finalitzat amb una ofrena floral, ha comptat amb la presència del nou alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i també del subdelegat del govern espanyol, Jose Crespín.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assistit aquest diumenge a l'acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya que s'ha celebrat a Lleida, al Turó de la Seu Vella. En el seu discurs, el conseller ha explicat que enguany es viurà una Diada "excepcional" per la situació que es viu a Catalunya amb persones "injustament" empresonades i a l'exili. El conseller ha dit que caldrà "reafirmar més que mai" els drets i les llibertats dels ciutadans, tal i com ho van fer a Lleida l'any 1707. A més, ha afegit que el primer objectiu és retornar la llibertat a les persones que són a la presó i l'exili i que "aquest serà el punt de partida" per la llibertat definitiva de Catalunya.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats