Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


Creu Roja Lleida ofereix unes 200 atencions cada setmana a persones sense llar allotjades a l'alberg JericóL'entitat humanitària intensifica la seva intervenció a aquest col·lectiu coincidint amb la baixada de les temperatures


Creu Roja Lleida ha intensificat el seu programa d'atenció integral a persones sense llar davant la baixada de les temperatures. Un dels recursos claus amb què compta l'entitat en aquest sentit són les Unitats d'Emergències Socials (UES), amb implantació a la ciutat de Lleida.

Una part important d'aquests equips el composen persones voluntàries que setmanalment poden atendre fins a 200 persones en dos dies (els dimarts i dijous) que s'allotgen a l'Alberg Jericó de Lleida, facilitant-los aliments i begudes, entre altres aspectes i necessitats que puguin requerir, tot i que algunes d'aquestes són reincidents. Creu Roja Lleida és una de les entitats que col·labora amb el pla Iglú que gestiona la Paeria i que es va iniciar a principis de novembre. "El perfil de l'usuari d'aquest servei és bàsicament homes immigrants de mitjana edat i a vegades arriba alguna família", explica Pere Castelló, professor d'autoescola jubilat i que fa més de quatre anys que intervé en els operatius de fred per a les persones sense sostre fent de voluntari a l'entitat humanitària.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats