Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Demanen dignificar l'entorn de la plaça del Molí de Sant Anastasi amb una zona verdaPer una Bordeta amb Empenta es reuneix amb la Paeria per parlar de "les mancances del barri"


La plataforma Per una Bordeta amb Empenta es va reunir ahir amb la Paeria per tractar "les mancances del barri" i va reclamar que l'entorn de la plaça del Molí de Sant Anastasi s'adeqüi amb una zona verda.

El col·lectiu es va trobar al matí amb el regidor d'Habitatge i transició ecològica, Sergi Talamonte, i a la tarda es va reunir amb l'alcalde Miquel Pueyo a la Paeria, amb la presència de la regidora de Participació i lluita contra la corrupció, Elena Ferré i la regidora de Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Camps. Segons van explicar fonts de la plataforma, les trobades van ser positives perquè "se'ns ha escoltat i miraran si les propostes són viables o no". En aquest sentit, van reclamar que l'entorn de la plaça del Molí de Sant Anastasi sigui una zona verda "arribant a acords amb els propietaris" dels terrenys adjacents, que els bancs siguin de 40 cm i col·locar més papereres.

Quant a l'edifici del Molí, la plataforma va traslladar a la Paeria la voluntat de convertir-lo en un museu i en un equipament per a les entitats del barri o culturals. En aquest sentit, també van proposar programar visites a través de Turisme de Lleida, fer ressenyes històriques i crear una ruta de l'aigua, juntament amb el Museu de l'Aigua.

D'altra banda, el col·lectiu també va plantejar al consistori la urgència de retirar les llambordes de la plaça dels Drets Humans i, en un futur, preveure adequacions d'escenaris d'obra per afavorir els actes culturals a l'aire lliure.

Pel que fa al servei de neteja, la plataforma va reclamar més freqüència en el manteniment dels jardins i podar les branques seques dels arbres i les que envaeixen les terrasses. També van demanar una major freqüència del transport públic els caps de setmana. La plataforma va valorar positivament les reunions i van afirmar que volen "un seguiment de les peticions perquè no quedin en res". En aquest sentit, van assegurar que la comunicació amb la Paeria serà amb "ànim col·laboratiu".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats