Lleida
2 - 9° C (boira i sol)
97% 26 km/h


'Desmilitaritzem l'Educació' rebutja la presència de l'exèrcit a la Fira de Formació de Lleida i anuncia mobilitzacionsLa plataforma considera que l'oferta laboral de les forces armades és una "excusa" per introduir els joves en un món "incompatible" amb els valors democràtics


La Plataforma Desmilitaritzem l'Educació, constituïda a començaments de 2017, rebutja la presència de les Forces Armades a la Fira de Formació & Treball que tindrà lloc a Lleida del 19 al 21 d'abril. Un dels membres de la plataforma, Oriol Olmo, considera que l'exèrcit utilitza l'excusa d'oferir possibilitats laborals als estudiants per introduir-los en un món que "no és adequat" i que és "incompatible amb els valors democràtics i d'educació que se suposa que ofereix Fira de Lleida".

A més, considera que aquestes "possibilitats laborals" no són "normals" sinó que "pretenen continuar amb una cultura de guerra, armamentística, per perpetuar la presència de les forces armades a l'educació". Tot i que no han concretat les accions, des de la plataforma han anunciat que seguiran lluitant per fer fora l'exèrcit de la fira i que duran a terme algun acte reivindicatiu durant la celebració del certamen. A més, "seguirem actuant a nivell social i a les escoles perquè el clam social sigui tant gran que Fira de Lleida s'ho replantegi i ofereixi un altre espai per la seva propaganda però no barrejada amb les ofertes de formació que ofereix la fira", ha sentenciat el portaveu del sindicat educatiu USTEC-STES a Lleida, Jaume Añé.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats