Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


El 39è Aplec del Caragol de Lleida incorpora tres penyes noves i arrencarà amb una caragolada solidària a la Seu VellaL'organització vol convertir la festa en un esdeveniment d'Interès Turístic Internacional


L'Aplec del Caragol arriba enguany a la seva 39 edició amb 105 penyes, ja que s'hi incorporen tres de noves. L'augment en el número de colles i també en el número de gent en algunes d'elles, farà que enguany es passi de 12.800 penyistes de l'any passat a uns 13.500. El president de la Fecoll, Ferran Perdrix, ha dit que aquestes incorporacions han estat possibles gràcies a una ampliació del recinte firal "en condicions", amb clavegueram i servei d'aigua i llum.

A més, assegura que hi ha marge per l'any que ve, en la 40a edició, incorporar encara dues o tres colles més. L'organització vol convertir l'Aplec en una festa d'Interès Turístic Internacional i estan elaborant un dossier per fer-ho arribar al govern espanyol. D'entre les novetats destaca una caragolada solidària que es farà el 19 de maig a la Seu Vella. Consistirà en un tastet de caragols i beguda a tres euros i els beneficis es destinaran a l'associació Aremi. Està previst que el cap de setmana del 25 al 27 de maig es consumeixin dotze tones i mitja de caragols (mitja més que l'any passat).

Algunes de les novetats d'enguany són la comercialització de la bava del caragol, un slime de color verd adreçat als nens, o la incorporació d'una activitat infantil dimecres 23; un concert-teatre a càrrec de SAC Espectacles. A més, diumenge 27 al matí es durà a terme la 'xollada solidària' al recinte, en què hi participaran una quinzena de perruqueries.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats