Lleida
1/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El Banc d'Aliments té escassetat de material per a famílies amb nensL'entitat va fer balanç de la campanya 'Cap nen sense bigoti' de l'Obra Social "la Caixa"


El Banc d'Aliments i l'Obra Social "la Caixa", que ahir van fer balanç de la campanya Cap nen sense bigoti, ha explicat que té "cobertes" les previsions de menjar per a aquest estiu encara que va alertar que els falten donacions d'aliments i material destinat a les famílies amb nens, com llet en pols i bolquers.

Tots els aliments que arriben són de qualitat, "només repartim primeres marques, com ara: galetes, llegums, arròs, llet o fruita", van explicar ahir. Els aliments que sempre necessiten les entitats col·laboradores i que la gent no sol donar són l'oli i el tomàquet fregit, segons van apuntar ahir els responsables de l'entitat.

El contracte actual del Banc d'Aliments de Lleida amb la Unió Europea s'acaba a principis del 2020 i es preveuen respectius canvis, pel que representa els percentatges. La UE aporta el 29% de la donació i el 71% restant, procedeix de recursos propis i agrícoles. En aquestes xifres no s'espera cap canvi.

A Lleida hi ha dues entitats distribuïdores d'aliments (Creu Roja i el Banc d'Aliments) que en total reparteixen a quaranta associacions diferents. El Banc d'Aliments reparteix a vint entitats, entre elles la Fundació Arrels, amb 1.700 beneficiaris. Cal destacar que tota la llet recaptada es començarà a distribuir a partir del proper 31 d'agost.

"Cap nen sense bigoti"

Durant la roda de premsa en la qual es va fer balanç de la campanya Cap nen sense bigoti es va presentar la màquina retractiladora, valorada en 6.000 euros, i que ha donat l'Obra Social de "la Caixa". Aquesta màquina permetrà "tenir més capacitat logística i garantir el transport més segur" va dir Joan Segura, president de l'associació del Banc d'Aliments. Ignacio Fanlo, director de l'àrea de negocis de CaixaBank Lleida. "Cada any col·laborem amb un projecte i aquest ha estat un èxit".

Cap nen sense bigoti és la campanya d'enguany de l'Obra Social "la Caixa", que consisteix en recaptar llet. La recollida presencial a les oficines va durar des del dia 27 de maig fins al 14 de juny, però encara es poden fer donacions a través dels mitjans electrònics fins al 31 d'agost, segons van apuntar ahir les dues entitats.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats