Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El Banc de Sang dobla les donacions durant aquesta última setmanaLa campanya segueix tot l'estiu


El Banc de Sang ha doblat les donacions de sang durant l'última setmana, després de posar en marxa la campanya d'estiu fa un mes aproximadament, amb vídeos com aquest per animar la ciutadania a participar-hi.

La crida que va fer el Banc de Sang fa unes setmanes per incrementar les reserves de sang ha funcionat a Lleida. Durant la setmana passada i en el que portem d'aquesta han doblat les donacions i es proposen mantenir aquest ritme fins a finals d'estiu. Segons va explicar el responsable del Banc de Sang a Lleida, Juanma Sánchez, normalment compten amb una vintena de donants al dia, però ara se situen al voltant dels 40. Una xifra que esperen aguantar fins al final de la campanya perquè sinó "començarem el curs amb dèficit".

"La donacions han de ser contínues, perquè la sang caduca i tenir moltes donacions una sola setmana no soluciona el problema", va explicar Sánchez, que va afegir que els grups més conflictius són els negatius, i sobretot, el O- i el A-. Encara que a l'estiu disminueix l'activitat hospitalària, Sánchez va remarcar que també baixen les donacions perquè no poden fer campanyes a l'exterior, com per exemple en grans empreses o universitats. Per aquest motiu, animen a la ciutadania a donar sang abans de marxar de vacances.

Actualment, els grups sanguinis que tenen més reserves de sang són el B+ (12 dies), l'AB+ (8 dies) i l'A+ (7 dies), mentre que el que en té menys és el B-, que només n'hi ha per a 2 dies.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats