Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Casal de Joves de Lleida demana a la Paeria que rescindeixi el contracte amb l’empresa del bar de plaça del Dipòsit.L’entitat considera que l’Ajuntament de Lleida té mecanismes suficients per revertir de forma immediata "una privatització" impulsada per l’anterior equip de govern.


El Casal de Joves de Lleida denuncia que fa mesos que “La Barraca”, el servei de bar de la Plaça del Dipòsit, el que considera "una privatització de l’anterior equip de govern", no fa cap mena d’activitat però la seva caseta segueix ocupant la via pública sense fer-ne ús. 

En aquest sentit, l’entitat juvenil demana a l’Ajuntament de Lleida que, "com a conseqüència de l’incompliment de l’activitat", utilitzi tots els mecanismes que té a l’abast per posar fi a aquesta privatització de l’espai públic i obligui a l’empresa beneficiària a retirar la seva infraestructura.

A més, el Casal de Joves denuncia que aquest contracte entre l’empresa i l’Ajuntament de Lleida també implica,  "una privatització encoberta de la Festa Major de Tardor, ja que en ser l’únic servei de barra en una de les places on la Paeria programa un escenari amb actuacions musicals s’enriqueixen i n’obtenen beneficis privats que no reverteixen en la millora de la ciutat".

Una situació que, segons el Casal de Joves, es produeix paral·lelament "a la manca d’espais durant la Festa Major per entitats i col·lectius culturals i socials de la ciutat, com les que formen part de La Sirollada". Els joves de l’entitat temen que aquests fets es puguin repetir aquesta tardor si no es prenen les mesures oportunes de forma urgent.

En aquest sentit, l’entitat juvenil també ha demanat a l’actual regidor de Joventut i de Festes i Tradicions, Ignasi Amor,  que "en un exercici de transparència" facin públic aquest contracte i "es pugui fiscalitzar el compliment de les condicions". 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats