Lleida
8/22° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Clot vol homenatjar les protestes de 1976 a l'accés de l'aparcament subterraniEls veïns proposen confeccionar un mosaic de fotos a l'ascensor de la Plaça de la Constitució


La Associació de Veïns del Clot i Confluències té previstes diverses actuacions urbanístiques al llarg d'aquest 2020. Una d'elles se centra en la renovació de l'accés a l'aparcament subterrani sota l'anomenada Plaça de la Constitució del barri. Arran de la detecció d'alguns problemes de construcció que han fet aparèixer esquerdes al ciment, els veïns del Clot volen aprofitar aquesta renovació per a recordar les manifestacions que es van dur a terme en aquest lloc l'any 1976. Així proposen la col·locació de panells (encara està per decidir el material i la forma) a manera de mosaic en les parets exteriors de l'ascensor de l'aparcament, que il·lustrin els moments en què l'organització dels veïns va evitar la construcció de 248 habitatges en la qual va passar a dir-se Plaça de la Constitució a mitjan dècada dels 70.

El president de l'associació veïnal, Manel Rodríguez, recorda que “la gent matinava per a impedir l'entrada dels camions a l'obra del solar i es feien torns per a mantenir la reivindicació” i afegeix que “gràcies a aquest fet, els veïns ens vam començar a organitzar i dos anys després, es va crear l'associació veïnal i, per això, considerem que és essencial donar-li visibilitat a aquests fets protagonitzats pels veïns més grans de la zona, en forma de reconeixement i homenatge a les seves lluites en una època difícil com va ser la segona meitat dels anys 70”. Així, els veïns es reuniran pròximament per a decidir com i quan es durà a terme la proposta.

 

 

Foto: AAVV Clot i Confluències

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats