Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El Consorci de la Seu Vella vol nous patrocinadors privats i la participació de la DiputacióLa Generalitat de Catalunya aconsella sol·licitar fons FEDER


La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, va participar ahir al Consell General del Consorci de Turó de la Seu Vella. En la trobada es van abordar idees com l'entrada de la Diputació de Lleida en aquest o la necessitat de patrocinadors privats, tant per a futures activitats com per a alguna possible restauració.

Durant el Consell General del Consorci de Turó de la Seu Vella celebrat ahir es va aprovar el pressupost ordinari per a aquest 2020 amb un total de 815.000 €, amb un petit augment amb relació al pressupost de l'any passat. La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, va assegurar que havia estat una jornada molt fructífera i amb resultats molt positius per al futur del Turó de la Seu Vella. "Ens congratula haver pogut ser avui aquí, en la primera reunió del Consorci amb el nou president i la nova vicepresidenta i coincidint amb l'inici de la col·locació de les bastides de les obres", va assegurar Vilallonga.

La consellera va voler remarcar la importància de la introducció de la Diputació de Lleida al Consorci del Turó de la Seu Vella. "La Paeria, la Diputació i la Generalitat hem de treballar junts, no pot ser d'una altra manera", va afegir Vilallonga. A més, la consellera va remarcar que la Diputació tenia molt bones intencions per entrar al Consorci, que havia bona predisposició i que la seva entrada no seria a "molt llarg termini". D'altra banda, també es va remarcar la importància de patrocinadors privats per poder fomentar al Turó de la Seu Vella tant per a activitats com el Seu Vella Music Festival, o la restauració dels seus elements artístics i arquitectònics. Una altra organització de la qual es va parlar per la seva gran implicació va ser la Universitat de Lleida. "El fet de poder organitzar simposis, tesis doctorals i treballs de final de grau és molt important" va afirmar, "és transportar el saber a la Seu Vella com a ciutat universitària que és Lleida", va remarcar la consellera.

Finalment, Vilallonga va assegurar que des de la Generalitat havien motivat al Consorci del Turó de la Seu Vella a demanar un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). "Per primera vegada hi ha diners europeu destinat a cultura i cal aprofitar-ho", va afirmar.

La consellera també va parlar d'incentivar i fomentar el Turó de la Seu Vella tant com fos possible. Segons Vilallonga, durant el Consell General del Consorci es va parlar de la possibilitat de realitzar un paquet turístic que inclogués diferents punts emblemàtics de la ciutat, com el museu de Lleida, la Seu Vella i el castell. La consellera va parlar sobre un funcionament conjunt, amb una única entrada i amb un itinerari per als turistes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats