Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El govern de la Paeria proposarà al ple iniciar la planificació de la campanya de la fruita 2020 amb els agents implicatsERC, JxCat i el Comú de Lleida critiquen "omissió" continuada del PSC en l'atenció als temporers


El govern de la Paeria presentarà una moció al pròxim ple municipal per tal d'iniciar els treballs de disseny i planificació de la campanya de la fruita pel 2020 amb els departaments implicats de la Generalitat, la Diputació de Lleida i municipis del Segrià, així com amb totes les entitats implicades (CCOO, UGT, Plataforma per la fruita amb justícia social, Jericó, Creu Roja, Caritas, Unió de Pagesos, ASAJA, Associació Antisida de Lleida o Arrels. ERC, Junts per Catalunya i el Comú de Lleida critiquen que el govern socialista no va preveure cap tipus d'atenció als temporers per a aquest estiu, malgrat que és una situació que es repeteix des de fa més de 20 anys. Denuncien que l'omissió d'intervenció i de prestació de servei pot ser considerada una forma de "violència" i, fins i tot, un tipus de "discriminació".

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Junts per Catalunya i el Comú de Lleida, que formen el govern d'entesa a la Paeria, presentaran al pròxim ple una moció de suport al pla de xoc per a l'atenció de persones temporeres que el govern municipal ha posat en marxa a contrarellotge i per a l'inici de la planificació de la campanya de la fruita per al proper estiu.

Els tres grups municipals afirmen que Lleida ha de ser capital de drets i, per tant, "el respecte als drets humans són la base ètica i moral al voltant de la qual es pretén construir l'ordre geopolític de la societat moderna que volen per a Lleida". En aquest sentit, una de les prioritats del govern d'entesa és fer de Lleida una ciutat per a les persones, propera, justa, amb cohesió social.

Des d'ERC expliquen que ja abans de la investidura de Miquel Pueyo com a alcalde de Lleida, Esquerra va demanar que la Paeria tramités la sol·licitud de cinc plans d'ocupació subvencionats al 100% pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Amb aquests recursos, diuen, s'ha pogut obrir una oficina única d'assessorament i acompanyament al Centre Cívic del Centre Històric, a l'Ereta, des d'on s'està fent un procés tècnic "rigorós" en l'avaluació de la situació d'aquests usuaris. Això ha permès, afegeixen, fer un cribratge selectiu de les persones que venen a Lleida per a treballar en la campanya de la fruita dolça i d'aquelles que es troben al carrer en situació d'especial vulnerabilitat, sense sostre. D'altra banda, recorden, s'ha habilitat, primer al pavelló de l'Antorxa i després al pavelló Agnès Gregori, un servei de dutxes, consigna i pernoctació per a les persones que es deriven de l'oficina única.

La moció també vol manifestar l'agraïment institucional al personal de la Paeria que ha fet possible en un temps "rècord" la posada en funcionament dels servei d'emergència social a la campanya d'atenció a les persones temporeres. En concret, els tres grups volen agrair la tasca i la professionalitat dels treballadors i treballadores de la regidoria pels drets socials, d'esports, d'urbanisme, de la guàrdia urbana i de protecció civil. Així mateix, volen fer extensiu aquest agraïment a la societat civil veïnal de Lleida, especialment a les associacions de veïns de Cappont i de Balàfia, a l'associació Dona Balàfia, als comerciants de Balàfia, als representants de l'Horta de Lleida i a la Federació de Veïns per la seva resposta, actuació, col·laboració i complicitat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats